Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Exit Festival: Crvene i bijele ruže za Gunse, bakina juha za New Order
Organizatori festivala kažu kako pojedine zahtjeve izvođača jednostavno nije moguće ispuniti

Exit Festival: Crvene i bijele ruže za Gunse, bakina juha za New Order

Foto: Exit festival

I ove godine, uoči Exit festivala koji se održava na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu od 12. do 15. srpnja, zajedno s rider listama koje šalju izvođači otvara se pitanje – koliko zvijezde nisu ili jesu razmažene.

Poneki od zahtjeva koji se dostavljaju organizatorima gotovo je nemoguće ispuniti – prije svega zbog lokalne ponude i ograničenog uvoza, te tako neke egzotično voće, specifični brendovi čokoladica i azijske poslastice nije moguće pronaći. U posljednje vrijeme, međutim, u skladu s filozofijom novog doba, koja diktira okrenutost ka lokalnom, domaćem, organskom i prirodnom, ono što karakterizira većinu izvođača je – skromnost, u zahtjevima, kao i u željama.

Planetarno poznati bend Guns N' Roses se u skladu sa svojim statusom zvijezda i dalje drže određenog standarda u zahtjevima kojeg se ne odriču. Tako je za sastav i njihovu pratnju prije samog nastupa potrebno osigurati 252 ručnika, kiropraktičara i masera, kao i fini toaletni papir, što je naglašeno kao jako važno. S obzirom da članovi benda vole vježbati, potrebna im je i posebna prostorija za vježbanje, kao i četiri medicinske boce s kisikom. Pošto se Gunsi prije nastupa vole opustiti uz prigodnu atmosferu, Axl i ekipa su u prostoriji u backstage tražili crne zavjese, crne stolnjake, kao i po osamnaest crvenih i bijelih ruža.



Za razliku od Gunsa, pop legende New Order unatoč velikoj popularnosti ne traže puno. Njima je važno da imaju dobar izbor sendviča, domaće pivo, kao i neko kvalitetno lokalno crno i bijelo vino i domaću juhu za ručak. Stav da je domaće i najbolje imaju i australski Wolfmother, koji su također izrazili želju probati lokalno vino i pivo, a od „čudnijih“ ističe se njihov zahtjev za lokalnom poznatom osobom s kojom bi se družili.

Pristalica „new-age“ filozofije je svakako Erykah Badu, koja kao veganka ima specifične zahtjeve u ishrani bez mlijeka, mesa, plodova mora, a kao omiljenu hranu ističe različite vrste luka, grah, špinat, soju, zrelo voće i povrće. U njenom rideru nigdje se ni ne spominje alkohol, za razliku od benda Gossip, čija lista, kad je u pitanju piće, je podugačka. Članovi sastava su pravi hedonisti i zahtijevaju čitav niz žestokih pića, piva, cigareta, energetskih pića koja će sa svim tim miješati, te nije ni čudo što je na listi i vitamin C, koji im je vjerojatno potreban da bi se sutradan okrijepili.



Svakako jedan o zanimljivijih ridera imaju i Hercules and Love Affair. S obzirom da paze na budžet organizatora naglasili su da im je potreban ne previše skup šampon, regenerator i gel za tuširanje, kao i 6 crnih pari čarapa. Šta će sastav popiti i pojesti ovisi od dana kad nastupaju, te je petak rezerviran za votku i ribu. Pošto se planiraju 'smucati' po festivalu, tražili su i 6 limeta, 6 limuna, svježu mentu i shaker. Ako ih sretnete negdje usput, tražite da vam smućkaju koktel!

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #9
    1 0
    gorlock gorlock @ 24.6.2012. 12:19

    Izvrsna obrada Welcome To The Jungle

    David Garrett

     

  • #8
    1 0
    gorlock gorlock @ 23.6.2012. 20:58

    U susret Exitu -

    Ulaznice samo za koncert Guns N Roses 30 EUR-a.

  • #7
    1 0
    gorlock gorlock @ 10.6.2012. 10:19

    This I Love - live from Chicago 2012 .

    video with love scene from Underworld

  • #6
    1 0
    gorlock gorlock @ 10.6.2012. 10:15

    Beta, snima za Axla, ruskog mladog fana, koji svira na violini....... 

    http://vk.com/video_ext.php?oid=2063384&id=162842258&hash=e5842e3219cc5730&hd=3

  • #5
    1 0
    gorlock gorlock @ 9.6.2012. 21:58

    Vidiš ti to @senilnoto tovare, kad je u pitanju sterat mi ... onako jelte....... 

    Dobro je, odlično, dao si mnogo truda, moram priznat ovaj koncert sam popratio i većinu odgledao, osim po tim majicama za koje  doista nisam znao - koncert je mnogo interesantniji po tome što se grupi priključio Izzy Stradlin, koji se također uz Axla nije pojavio na RRHOF - induction.

    Axl je odbio nominaciju i nagradu, a Slash je izveo cirkus u ime benda kojega odavno nije član.

    http://www.rollingstone.com/music/news/axl-rose-will-not-attend-guns-n-roses-rock-and-roll-hall-induction-ceremony-20120411  

    Stoga, neka je zabranio da oni sa majicama Slasha ne mogu ući, mogli su ući bez majica ili se vratiti, očito ako su skinuli majice da bi ušli, da im je ipak više stalo do Guns N Roses-a, negoli do Slasha.

    Video prilog 14 years sa Izzy Stradlinom na koncertu u Londonu. 

Pogledaj sve komentare (9)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala