Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Facebook je sjajan marketinški alat?
General Motors bježi s Facebooka jer smatra da bezveze bacaju 40 milijuna dolara na oglašavanje

Facebook je sjajan marketinški alat?

General Motors bježi s Facebooka jer smatra da bezveze bacaju lovu na oglašavanje „jer im to ne donosi nikakvu veću korist“. A radi se o sitnici  - samo 40 milijuna dolara godišnje. O Facebooku ćete uvijek čuti jednu te istu priču: to je sjajan marketinški alat bez kojega nemojte ni pokuša(va)ti poslovati. Mediji tu mantru prenose kao pijanci koji se drže plota, ili ako vam je draže, kao Crveni Kmeri Pol Pota.

Što je to sjajno u činjenici da tvrtka može komunicirati sa svojim konzumentima? Možda to što je mogu pljuvati preko komentara i statusa, pa onda oni to ne smiju brisati, jer će ih optužiti za cenzuru. Mnogo bolji marketinški alat je primjerice forum. Komentiranje i hvaljenje tvrtke između redaka na forumu može djelovati kao nepristrano, što na Facebooku zasigurno nije.

No bez obzira što tvrtke smatraju da bez Facebooka nema poslovanja, ostaje nejasno kakvu korist one vide od toga. Poznati brendovi se ionako proda(va)ju, a do onih nepoznatih na Facebooku, nećete ni doći. Ta društvena mreža najveći je paradoks modernog vremena. U svijetu gdje je vrijeme novac, a koji bi u budućnosti, kako tvrde neki futurolozi, mogao postati i valuta, Facebook je idealan način za gubljenje vremena, kao poslovnog, tako i privatnog.

Za kraj treba reći da se uvijek provlači nekakva teza da on ima milijardu korisnika. I kisik ima 7 milijardi korisnika plus životinje i nitko za njega ne govori da je sjajan
marketinški alat.

                                                                                                                                                  M.M.
 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala