Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Breaking news Dnevnika 3: Zmije
Jedan od najdužih priloga u jučerašnjem Dnevniku 3 HTV-a bio je o napadima zmija (ne)otrovnica

Breaking news Dnevnika 3: Zmije

Jučerašnji Dnevnik 3 HTV-a (http://www.hrt.hr/index.php?id=enz&tx_ttnews[cat]=377&cHash=e289e8e05b) zaista je bio spektakularan. Rekao bi bivši radijski komentator utakmica jugoslovenske nogometne lige s Radija Priština (nažalost zaboravio sam mu ime) - 'Za prepričavanje' - s tim da u svom uključenju ne bi objasnio što se to točno dogodilo što se treba prepričavati.

Mi ćemo ipak prepričati neke dijelove sinoćnjeg Dnevnika. One druge koje vrve standardnim ulizivanjem voditelja Siniše Kovačića ne treba posebno naglašavati ('uspješna ste županica' upućeno Marini Lovrić Merzel i slično).

Zaustavit ćemo se na 16 minuti ove informativne emisije. Siniša Kovačić mrtvoozbiljnim glasom, kao da ga sam Nečastivi progoni, najavljuje prilog o zmijama. Pa kaže: "Slavonija je pod najezdom zmija." Već zamišljam scenu iz nekog lošeg filma katastrofe q produkcije: tisuće, ma što tisuće, milijuni zmija izmiljile su iz svojih nevidljivih skloništa i kreću autocestom Zagreb-Lipovac prema kućama jadnih Slavonaca koji od protuzmijskog oružja posjeduju samo Domestos. Vidim riđovke (u mojim vizijama dodao sam im još pokoju žarku boju) kako otrovom prekomjerno granatiraju Vukovar, Osijek, Slavonski brod... Slavonci šetaju s kišobranima ne bi li se obranili, ali džabe...

Da skratim, sve mi je to u hipu pred očima, a onda najedanput ugasne kako je i počelo. Kovačić naime spominje nekakvu bjeloušku od svega nekoliko centimetara i njezin napad na ginekološki odjel osječke bolnice. Doduše spomenuo je i onu riđovku iz mojih vizija kako je došla u vrtić poigrati se s djecom na ljuljačkama.

Mislim se 'čudna mi čuda što je bjelouška (isto kao i riđovka) iz obližnje Drave dogmizala do bolnice'. Pa to im je stanište kao onim kreštećim zagrebačkim vranama. Naravno da nije lijepo imati zmiju i(li) vranu kraj sebe, ali što možeš. Ovo je njihova zemlja, isto koliko i naša.

No bez obzira na tu činjenicu, Kovačić je pozvao gosta, inače ovlaštenog zmijohvatača, kako bi prokomentirali ove gnjusne atake bezobrazne faune na slavonski narod, bez da je uopće bilo pokušaja ugriza (to što bjelouške ionako nisu u stanju nikoga ugristi, nema veze).

Država će dati neko rješenje

Zmije znači uopće nisu pokrenule nikakvu akciju, ali zato, čim za gosta nema ministra ili nekog sličnog, jest voditelj Dnevnika. Pa odmah pitanje u glavu, najjače u cijeloj novinarskoj karijeri dotičnog: "Što je (do vraga) pokrenulo zmijsku agresiju?"

Odmah sam pomislio da će zmijohvatač Darko Karamazan ispaliti 'recesija'. Međutim, odgovor je puno sofisticiraniji. Seks. Lijepo je vrijeme, zmije se seksaju na javnim mjestima, a pošto ne spadaju pod Zakon o remećenju javnog reda i mira, ne kažnjavaju se. Štoviše, ako ih netko prekine u ljubavnom zanosu, recimo čovjek, on je taj koji dobije kaznu. Posljedica je da ih se previše nakotilo.

Kovačić je sad još ozbiljniji. Izvlači novo, zaista genijalno pitanje: "Što napraviti kada vidimo zmiju, koga zvati?" Karamazanov odgovor još je genijalniji: "To je nerješivo, nema tu odgovora. Najbolje bi bilo ukloniti se i čekati da država da neko rješenje!"

Još je taj razgovor potrajao - bio je to među najdužim prilozima u Dnevniku.

Ne samo da se Hrvatska raspada po šavovima, već i Europa i svijet, ali Kovačića muče zmije. On bi valjda i da kojim slučajem zazove pokojnog Jima Morrisona odmah imao spremno pitanje: "Zašto je vaša zmija duga seven miles i može li se zmija uopće jahati kako to tvrdi vaša pjesma The End?"

M.M. 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #2
    1 0
    boatenga boatenga @ 16.5.2012. 17:00

    A ima i boljih priloga, recimo kad su izvješćivali o "skandaloznoj" prodaji aranžmana za putovanje Costa Concordijom..

    Inače, kome se ne sviđa MM nek ne čita..širok vam internet..Eto tamo vam se lady gaga oblači u meso, pa se sablažnjujte..

  • #1
    1 0
    antek antek @ 16.5.2012. 16:29

    M.M- neznam tko si i šta si i ne želim ti ništa loše,ali molim te nemoj više pisat za ovaj portal!unaprijed hvala

Pogledaj sve komentare (2)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala