Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Upoznajte Four Tet – najzanimljivijeg ovogodišnjeg glazbenog gosta Zrća
Four Tet nije bend – riječ je o projektu Kiarena Hebdena, inače člana post rock benda Fridge

Upoznajte Four Tet – najzanimljivijeg ovogodišnjeg glazbenog gosta Zrća

Na Zrću će se i ove godine skupiti pregršt majstora elektronske glazbe koji će privući posjetitelje iz svih krajeva svijeta. No jedno ime zaista iskače: riječ je o Four Tetu koji će na Pagu nastupiti u sklopu Hideout festivala koji će se održati od 29. lipnja do 1. srpnja što ćemo ujedno biti i prvo gostovanje u Hrvatskoj.

Four Tet nije bend – riječ je o projektu Kiarena Hebdena, inače člana post rock benda Fridge.  Hebden je zaista jedan od najzanimljivijih likova svjetske glazbene scene. Njegovo radno mjesto je njegov vlastiti stan gdje pomoću semplova i beatova stvara glazbu koju nijedan svjetski kritičar nije u stanju nigdje smjestiti. Upravo je to posebnost Four Teta. Od predivnih opijajućih melodija do raznoraznih eksperimentalnih točaka, Hebden se bez obzira na nedostatak live instrumenata, nimalo ne zapetljava u dosadi i monotoniji. A koristi gotovo sve instrumente: i gitare i klavir i udaraljke, harfu, pa mčak i djelove američkog folka, naravno sve to miksajući s klasičnom elektronskom podlogom. Rezultat je impresivan, iako je Hebdenu najmanje stalo do toga hoće li ga prihvatiti široka masa ljudi, odnosno što će kritika reći o njegovim uradcima. On stvara glazbu po svom nahođenju, a ne po onom što diktiraju svjetske mainstream liste.

Međutim, kvalitetu njegove glazbe potvrđuju sami glazbenici. Primjerice, veliki fan Four Teta je Thom Yorke iz Radioheada koji je s Hebdenom više puta ostvario suradnju, a zajedno su nastupali i na turnejama. Hebden je izremiksirao mnoge stvari Radioheada, ali i ogromnog broja drugih izvođača. Spomenut ćemo samo neke:  Aphex Twin, Anti-Pop Consortium, Bonobo, Beth Orton, Born Ruffians, Explosions in the Sky, Super Furry Animals...

Iako jako cijenjen od glazbenih kolega, Four Tet je mnogim glazbenim sladokuscima ostao izvan dometa. Ako samo jedan od vas, poštovanih čitatelja, zavoli ovog majstora i ode uživati na njegov koncert ovog ljeta, smatrat ćemo da smo svrhu ovog teksta ispunili. Vidimo se na Hideout festivalu.

M.M.
 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala