Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


I nakon Carle Bruni spektakl u režiji prve dame
Nova prva dama Francuske iza sebe ima dva propala braka, a na pitanje hoće li se udati za predsjednika Hollandea, odgovara „je li zbog pape?“

I nakon Carle Bruni spektakl u režiji prve dame

Foto: PR Photos


Naime i novi francuski predsjednik Francois Hollande ima poprilično buran i medijima itekako zanimljiv privatni život. On trenutno živi u izvanbračnoj zajednici s Valerie Trierweiler zbog koje se rastavio od Segolene Royal, žene s kojom ima četvero djece. Royal je također političarka, a zanimljivost je da je upravo Sarkozy nju pobijedio kada je dolazio na čelno mjesto Francuske.

No ni Valerie nije 'svetica'. Iza sebe ima dva propala braka i troje djece, ali ona nije političarka, nego – ne biste vjerovali – politička novinarka. U noći pobjede izjavila je da kao nova prva dama Francuske ne misli prestati raditi „jer mora uzdržavati djecu“. Baš nas interesira kakve će to istinite, objektivne i nepristrane informacije pisati o svom nevjenčanom suprugu.

Možda joj pero neće biti oštro, ali moglo bi biti duhovito. Naime na pitanje svojih kolega kako se osjeća kao prva prva dama u povijesti koja nije udana za predsjednika i hoće li učiniti nešto po tom pitanju, kratko je odgovorila: „Možda zbog dolaska pape?“ Vjerojatno je ni papa neće natjerati pred oltar, kao što nije ni Bepina svog Luiđija, jer Hollande brak smatra buržoaskom tvorevinom, pa tako nije bio oženjen ni sa Segolene Royal s kojom je bio u vezi 30 godina.

Simbioza mediteranskih zemalja

Vjerojatno će se u politici novog francuskog predsjednika dogoditi nekakav zaokret u odnosu na svog prethodnika, ali u privatnom životu zasigurno neće – biti će to još jedan spektakl za mase u kojem će se spominjati pape, brakovi, djeca, rastave – umjesto da je žarište na bitnim problemima. Zamislimo nekakav sličan scenarij u Hrvatskoj, skoro da je nemoguć, barem što se tiče privatnog života naših dužnosnika.

No vjerojatno su politički apsurdi jedino što je zajedničko svim državama svijeta, bilo da je riječ o Francuskoj, Hrvatskoj ili Italiji. Evo pokušavam naći još nešto što je zajedničko ovim trima državama osim Mediterana. Pada mi napamet kruh, ali za razliku od Talijana i Francuza, mi nemamo neki prepoznatljivi krušni brend. No zato ću ja sad ubaciti jednog lika u ovu priču kako jedina politička povezanost Hrvatske, Francuske i Italije ne bi ostala samo na političkim apsurdima.

Došao Tomo Horvatinčić u pekaru, pa gleda koji bi kruh danas mogao odnijeti na svoj gliser. Cijeli će dan biti na moru, pa zlu ne trebalo, treba imati dosta krušine, jer ako nešto izaziva apetit, onda je to morski zrak. Gleda Tomo koji će, pogled mu staje na francuzu i talijanu i nakon malo premišljanja ipak se odluči: „Dajte mi dva talijana od kila“. Prodavačica će ljubazno: „Hoćete da vam ih prerežem?“. A Tomo će na to: „Ne, sam ću!“

M.M.
 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala