Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


VIDEO: Meryl Streep osvojila Oscara za Željeznu damu
Po pet zlatnih kipića otišlo je filmovima Hugo i Umjetnik, ali tihi crno-bijeli film trijumfirao je na dodjeli Oscara

VIDEO: Meryl Streep osvojila Oscara za Željeznu damu

Umjetnik je pobjednik 84. dodjele nagrada Akademije, ponijevši kući Oscare za najbolji film, redatelja, a zvijezda Umjetnika, glumac Jean Dujardin, proglašen je najboljim glumcem. Sveukupno, crno-bijeli tihi film odnio je pet zlatnih statua.

U utrci za najbolju glumicu, kategoriji u kojoj je vladalo najviše neizvjesnosti, Meryl Streep pobijedila je Violu Davis svojom interpretacijom bivše britanske premijerke Margaret Thatcher.

- Kada su prozvali moje ime, imala sam osjećaj da pola Amerike misli 'O, ne. Zašto ona, opet?'. No, svejedno - rekla je Meryl nakon osvajanja svog trećeg Oscara, nakon što je u karijeri bila nominirana 17 puta. U emocionalnom govoru zahvalila je suprugu "za sve što ima vrijednost u njenom životu", i majstoru šminke Royu Hellandu, koji s Meryl surađuje od početka njene karijere, a sinoć je osvojio svog prvog Oscara za Željeznu damu.

Dujardin je zahvalio svim novim prijateljima koje je stekao u Americi od uspjeha sa Umjetnikom.

- Volim vašu zemlju - rekao je francuski glumac, koji je u svojoj kategoriji pobjedio Georgea Clooneya i Brada Pitta.

U kategoriji za najbolje sporedne glumce nije bilo iznenađenja - pobjede Christophera Plummera i Octavie Spencer bile su očekivane. Plummer, 82, najstariji je glumac koji je ikada osvojio Oscara.

- Samo si dvije godine stariji od mene, dragi. Gdje si bio čitav moj život - poručio je Oscaru u govoru.

Hugo Martina Scorsesea sinoć je bio film sa najviše nominacija, njih čak 11, a osvojio je pet Oscara, kao i Umjetnik, ali u tehničkim kategorijama.

Voditeljski veteran Billy Crystal opravdao je očekivanja organizatora i uspješno sproveo gledatelje kroz višesatnu ceremoniju. Crystal se poslužio svojim prepoznatljivim adutima, CGI videima gdje je spojio nominirane filmove godine, pa smo ga u jednom trenu vidjeli kako spaja usne i sa Georgeom Clooneyem.

Crveni tepih Oscara bio je pun glamuroznih toaleta, no najviše pomutnje izazvao je dolazak Sashe Baron Cohena, odjevenog kao lik iz njegovog novog filma Diktator. Cohen je praćen ženskom gardom, po uzoru na pokojnog libijskog vođu Gaddafija, po crvenom tepihu prosipao pepeo iz urne, pa ga je osiguranje žurno ispratilo u Kodak dvoranu.

J.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (2)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala