Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Crno-bijeli film Umjetnik favorit dodjele Oscara 2012.
Kao ni prošle godine, HRT neće izravno prenositi dodjelu najvažnijih filmskih nagrada svjetske kinematografije

Crno-bijeli film Umjetnik favorit dodjele Oscara 2012.

U noći s nedjelje na ponedjeljak sve filmoljupce očekuje najvažniji događaj godine u svijetu kinematografije, ceremonija dodjele Oscara 2012. Kao ni prošle godine hrvatski gledatelji neće biti u mogućnosti gledati izravan prijenos svečanosti iz Hollywood & Highland Centra (nekad zvanog Kodak Centar) u Los Angelesu, već će snimka dodjele biti prikazana na HRT-u 2 u ponedjeljak 27. veljače u 20:47 sati.

84. dodjela nagrada američke Akademije filmske umjetnosti i znanosti ove godine nikad nije bila neizvjesnija, iako se kao favorit u glavnim kategorijama ističe film Umjetnik, crno-bijeli tihi film redatelja Michela Hazanaviciusa. Umjetnik je posljednjih mjeseci pokupio cijeli niz filmskih nagrada, uključujući i Zlatne globuse za najbolji film i glumca.

Prošla godina neće biti zapamćena po sjajnim filmovima koji su pokorili i blagajne kino dvorana. Među favoritima su još i film za djecu Martina Scorsesea Hugo, Nasljednici s Georgeom Clooneyem i Tajni životi kućnih pomoćnica, južnjačka drama o rasnoj borbi u '60-im godinama prošlog stoljeća, koja je jedina od nominiranih prešla granicu zarade od 100 milijuna dolara na kino blagajnama.


Favoriti u glumačkim kategorijama su Viola Davis za Tajne živote kućnih pomoćnica, Meryl Streep za svoju sjajnu interpretaciju Margaret Thatcher u Željeznoj dami, George Clooney za Nasljednike i Jean Dujardin za Umjetnika. Glumac Mark Wahlberg izbrbljao je novinarima kako zna pobjednike te da se trebaju kladiti na Dujardina i Davisovu.

Ove godine, Billy Crystal vraća se kao voditelj ceremonije, nakon osam godina stanke. Cyrstal, 63, zapamćen je kao legendaran meštar oskarovske ceremonije, osam je puta vodio dodjelu zlatnih kipića, te se od njega mnogo očekuje, pogotovo nakon prošlogodišnjeg debakla sa Jamesom Francom i Anne Hathaway u voditeljskim ulogama.

J.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala