Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Paramount i Universal slave čak 100 godina postojanja
100 godina postojanja slave kroz restauraciju poznatih filmova, kao i predstavljanjem novih logotipova

Paramount i Universal slave čak 100 godina postojanja

Foto: Screenshoot

Dva od šest najvećih filmskih studija na svijetu, Universal Pictures (poznat i kao Universal Studios) i Paramount Pictures, koji su još uvijek u aktivnom poslu, ove godine slave čak 100 godina postojanja. Universal je osnovan 1912. godine od strane njemačkog producenta Carl Laemmlea, koji je u karijeri bio zaslužan za preko 400 filmova, a Paramount je osnovao mađarski filmski mogul Adolph Zukor. Trenutno, Universal je pod okriljem kompanije NBCUniversal, dok je Paramount pod konglomeratom Viacom.


Dosegnuti 100 godina u filmskom radu nije mala stvar, tako da stogodišnjicu kompanije obilježavaju kroz restauraciju i objavljivanje poznatih filmova, predstavljanjem raznih novih tematskih parkova, održavanjem socijalnih i medijskih događaja te naravno, predstavljanjem novih logotipova kompanije koje ćemo viđati u naredno vrijeme.


Poznati piramidalni logotip Paramounta, bio je logotip koji kompanija koristi od samog početka te je to ujedno i najstariji Hollywoodski filmski logotip. Isti je navodno nastao prema crtežu W.W. Hodkinsona (čovjeka koji je izumio Hollywood, napravio prva kina, kakva poznajemo i dan danas) kojeg je nacrtao tokom sastanka sa Adolphom Zukorom; na crtežu je bila planina kakva mu je ostala u sjećanju dok je kao mali bio u državi Utah. Neki pak tvrde kako je to Ben Lomond planina koju je Hodkinson nacrtao, no drugi tvrde kako se ipak radi o Peruanskom Artesonraju. Neki čak spominju i talijansku stranu od planine Monviso.

Činjenica je da je logotip prošao mnoge izmjene i dorade kroz godine, a tek u 50-tima je dobio svoj realistični štih i od tada do danas se nadopunjuje svako toliko kako bi bio u toku s vremenom. Posljednji logotip predstavljen je nedavno, a za razliku od dosadašnjih, ovaj ima raznolik okoliš i druge susjedne planine te sunce u pozadini. Prvi film koji ga je imao čast koristiti je trenutni kino hit - "Mission Impossible: Ghost Protocol".


Universal logotip je planet zemlja. Isprva je planet imao oko sebe saturnasti prsten, a tek u 50-ima i 60-ima logotip dobiva dubinu uz animirane modele. 90-ih godina prebačen je u 3D model te se mijenja do danas, kada je logo kompletno CGI napravljen.


Nova CGI animirana verzija po prvi puta će se prikazati prije filma "Dr. Seuss' The Lorax" koji se premijerno počinje prikazivati u veljači. Universal će osim predstavljanja novog logotipa isto tako i restaurirati popularne filmove poput "To Kill a Mockingbird", "All Quiet on the Western Front", "Jaws", "The Sting", "Out of Africa", "Frankenstein" i "Schindler’s List". Zaista veliki uspjeh!


L.M./MojTV

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala