Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Terra Nova - premijera australske serije na Fox Lifeu
Epska avanturistička serija prati obitelj Shannon koja kreće na nevjerojatno putovanje kroz vrijeme

"Terra Nova" - premijera australske serije na Fox Lifeu

Foto: FoxLife

"Terra Nova" naziv je nove australske serije koja se od 5. prosinca premijerno u 22 sata počinje prokazivat na Fox Lifeu

Od izvršnih producenata Stevena Spielberga, Petera Chernina, Brannona Brage, Renéa Echevarrije i Aarona Kaplana epska obiteljska avantura smještena je 85 milijuna godina u prošlost. "Terra Nova" prati običnu obitelj koja kreće na neobično putovanje kroz vrijeme, na pretpovijesnu Zemlju, kao mali dio smjelog pokusa spašavanja ljudske rase. 2149. godine, svijet je na samrti. Planet je previše izgrađen i prenapučen, a većina flore i faune izumrla je. Budućnost čovječanstva je upitna, a jedina je nada za preživljavanje u dalekoj prošlosti. Kad znanstvenici u akceleratoru FERMI neočekivano otkriju rupu u vremenu koja im omogućuje da izgrade portal u davnu prošlost, rađa se hrabra ideja da se čovječanstvo preseli u prošlost – druga prilika da izgrade civilizaciju i ovaj put to učine kako treba.


Serija prati obitelj Shannon koja se pridružuje Desetom hodočašću naseljenika Terra Nove, prve kolonije osnovane u tome lijepom, ali opasnom svijetu. JIM SHANNON (Jason O’Mara), odani otac šarolike prošlosti, vodi svoju obitelj kroz novi svijet bezgranične ljepote, tajnovitosti i užasa. Jimova supruga ELISABETH SHANNON (Shelley Conn) kirurginja je i najnoviji dodatak liječničkom timu TERRA NOVE. JOSH SHANNON (Landon Liboiron) njihov je sedamnaestogodišnji sin, bijesan što napušta život koji poznaje; po dolasku u naselje, odmah ga privlači prelijepa i buntovna SKYE (Allison Miller). MADDY SHANNON (Naomi Scott), Josheva umiljato zbunjena petnaestogodišnja sestra, nada se da će joj Terra Nova dati novu priliku da se promijeni. Iako je Elisabethino liječničko obrazovanje osiguralo obitelji mjesto u hodočašću, tajna povezana s njihovom petogodišnjom kćeri ZOE (Alana Mansour) uskoro će ugroziti njihovo mjesto u toj utopiji.



Shannoni
po dolasku upoznaju ZAPOVJEDNIKA NATHANIELA TAYLORA (Stephen Lang), karizmatičnoga i hrabroga pionira i voditelja naselja. Taylor upozorava putnike da, iako je Terra Nova mjesto novih mogućnosti i novih početaka, nije sve idilično kao što se na prvi pogled čini. Uz modro nebo, visoke vodopade i bujnu vegetaciju, okolni teren vrvi opasnostima – i to ne samo dinosaurima-ljudožderima. Postoji i odmetnička kolonija koju vodi iskusna MIRA (Christine Adams), koja se žestoko protivi Tayloru i njegovu vodstvu. Još opasnija od onoga što leži izvan zaštitnih zidova kolonije jest strašna mogućnost da se nešto zlokobno odvija u Terra Novi.


Shannoni će ubrzo posumnjati da svi članovi ove misije ne dijele isto mišljenje kako najbolje spasiti čovječanstvo; dapače, možda neke sile namjeravaju uništiti ovaj novi svijet prije nego što i zaživi.


 
 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #2
    0 0
    scream999 scream999 @ 5.12.2011. 12:50
    Bio sam pomalo skeptican nakon pvih par epizoda, no kako se prica sve vise razvijala serija(vec je 9eps.) mi je postala jako interesantna od koje imam velika ocekivanja u narednoj sez. Predlazem sviima da seriji daju sansu, nece se pokajat.
  • #1
    0 0
    ed_hunter ed_hunter @ 5.12.2011. 12:43
    Serija na kojoj rade neka velika imena, uz Spielberga bi definitivno izdvojio Brannona Bragu, koji je radio na Star Trek seriji. Sama Terra Nova ima dašak Treka u sebi, težnja utopiji, ljudskim idealima uz zdravu dozu znanosti. Katkad prevladava atmosfera obiteljske serije, ali priča ima neke intrige koje navode gledatelja da želi vidjeti sljedeću epizodu
Pogledaj sve komentare (2)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala