Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


VIDEO: Kako se snimao novi Spielbergov 3D spektakl Avanture Tintina
Tvorci filma, kao i ostatak tima raspričali su se o stvaranju istog

VIDEO: Kako se snimao novi Spielbergov 3D spektakl "Avanture Tintina"

Snimanje filma u digitalnoj 3D tehnologiji, pod nazivom "The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn" (Avanture Tintina: Tajna jednoroga) započelo je još 2009. godine i od tada je u post-produkciji, a domaća je publika premijeru doživjela prošli četvrtak.

Podsjetimo, radi se o adaptaciji popularnog serijala Tintinovih knjiga, belgijskog pisca Hergéa, punim imenom Georges Prosper Remi. Poznato je kako je Steven Spielberg dobio prava na Tintina još 1983. godine nakon Hergéove smrti, koje je kasnije odobrila njegova žena, a Spielberg se projektu odlučio posvetiti tek 2002. godine.



Nakon što je Spielberg 1981. završio film "Indiana Jones - Riders of the Lost Ark", u jednoj od recenziji filma otkrio je usporedbu s Tintinom. Iz znatiželje, on je tada potajno kupio sva izdanja knjiga na francuskom jeziku, a znanje jezika mu uopće nije bilo potrebno kako bi se istog trena zaljubio u umjetnost, koja se krila u koricama tih knjiga. Za pomoć u realizaciji današnjeg filmskog projekta pozvao je i svojeg dugogodišnjeg prijatelja Petera Jacksona.

Stoga, pogledajte što ova dva najveća filmska vizionara današnjice, kao i cijeli tim koji stoji iza filma, imaju za reći o Tintinu u ovom ekskluzivnom trominutnom isječku

Inače, u novom 3D spektaklu glume, odnosno, posuđuju glasove Jamie Bell, poznatiji kao naslovni lik u filmu "Billy Elliot" (njegov pas 'Snowy' je u potpunosti animiran), Andy Serkis kao kapetan Haddock te popularni Simon Pegg, Nick Frost i Daniel Craig.

 

L.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala