Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Posljednji dani 9. ZFF-a
Nakon svečanog zatvaranja i dodjele nagrada od 20 sati u subotu će biti će prikazan najnoviji film Davida Cronenberga "Opasna metoda"

Posljednji dani 9. ZFF-a

Foto: ZFF

Sedam dana u društvu dobrih filmova je iza nas, no subota i nedjelja u filmskom se smislu ne mogu nazvati ostaci ostataka iz jednostavnog razloga: vrijeme je svečanosti proglašenja najboljih filmova i njihovih autora, a za kraj je ostavljena i prava filmska poslastica, najnoviji filma slavnoga Davida Cronenberga "Opasna metoda" s Keirom Knightley, Viggom Mortensenom, Michaelom Fassbenderom i Vincentom Casselom u glavnim ulogama. Temeljen na istinitim događajima, film se bavi uzburkanim odnosima između mladog psihijatra u usponu, Carla Junga, njegovog mentora Sigmunda Freuda i Sabine Spielrein, lijepe mlade žene sa psihičkim smetnjama koja se nađe između njih dvojice. "Opasna metoda" će biti prikazana u subotu, nakon svečanog zatvaranja Festivala i dodjele nagrada od 20 sati.



"Opasna metoda" naravno nije jedini film koji će u subotu igrati u kinu Europa. Bibijadin program od 11 sati donosi norvešku "Zlatnu kartu" Arilda Andresena, zabavnu priču o običnom dječaku kojeg život ne mazi sve do dolaska nove učenice u njegovu školu. Od 15 sati igrat će "Lena" Christophea van Rompaeya, film o tinejdžerki u potrazi za ljubavlju i vlastitim identitetom, a od 17 sati je na rasporedu "Izlet" Nejca Gazvode. Zajedničko ljetovanje troje prijatelja na površinu ovog vrlo uspješnog slovenskog filma izbacuje brojna pitanja i dvojbe, a kraj je u dobroj mjeri posve nepredvidiv.


Subotu će u Tuškancu od 17 sati otvoriti film Oskara Santosa "Tuđa nevolja", drama s fantastičnim obratom o liječniku kojem se život preko noći promijeni. Program Velikih 5 u Tuškancu će biti zastupljen i dobitnikom nagrade za najbolji debitantski film na ovogodišnjem Berlinaleu, filmom "Bez oca" Marie Kreutzer. Subotnju večer u Tuškancu zaključit će u 21 sat dokumentarac Pjera Žalice "Orkestar" o najpoznatijem bosanskohercegovačkom orkestru, onom Plavom. Dokumentarac će se moći pogledati i u Muzeju suvremene umjetnosti od 18 i 30. Film Tima Pritcharda "Street Kids United" smješten je u 2010., kad se Južna Afrika pripremala za održavanje svjetskog nogometnog prvenstva. Daleko od medijskog blještavila i pozornosti poslovnih ljudi održavao se jedan drugi nogometni turnir. U južnoafričkom gradu Durbanu igralo se svjetsko prvenstvo djece-beskućnika.

Muzej suvremene umjetnosti ugostit će i retrospektivu Šejle Kamerić, priznate mlade bosanskohercegovačke umjetnice. U sklopu retrospektive radova Šejle Kamerić bit će prikazan njen posljednji film, "1395 dana bez crvene", o opsadi Sarajeva te filmovi "Šta ja znam" koji je 2007. godine nagrađen za najbolji kratkometražni igrani film 5. ZFF-a i film "Sreća", premijerno prikazan na Sarajevo Film Festivalu 2010., kao i u natjecateljskom programu kratkog filma na Zagreb Film Festivalu 2010., kada je dobio i posebnu pohvalu žirija. Dokukino će također raditi punom parom. Od 19 sati će biti prikazani "Afrički izbori" Jarretha J. Merza, a od 21 sat "Kandidati" Ayle Gottschlich. U predizborno vrijeme dodatno se upoznavati s demokratskim principima i njihovom zaobilaženju nikako nije naodmet.

Za kraj subote i kraj Festivala pripremljena su i dva tuluma. U kinu Europi glazbu će puštati DJ Frajman, a u Jabuci će pored standardnog programa Night of Faith & Devotion djelovati i DJ Fuki.


Filmskih će projekcija biti i u nedjelju. U kinu Europa će od 13, odnosno 15 sati biti repriziran cjelokupan natjecateljski program kratkometražnih igranih filmova, a od 17 sati će biti repriza "Opasne metode" Davida Cronenberga. Od 19 sati će se moći pogledati pomaknuta "Razmjena" Erana Kolirina, a od 21 sat "Tiranosaur" Paddyja Considinea, film svečanog otvaranja ovogodišnjeg ZFF-a. U Muzeju suvrmene umjetnosti će od 18 sati biti prikazana retrospektiva Šejle Kamerić, a od 21 sat film "Bez oca" Marie Kreutzer. Tuškanac u nedjelju proteći će u posve dokumentarnom tonu. U 14 sati će biti prikazan film "Oblak" Miroslava Sikavice, a od 16 sati "Zemlja znanja" Saše Bana. Od 17.30 igrat će "Marijine" Željke Sukove, a od 19 "Odustat ću sutra" Michaela Collinsa. Posljednji film 9. ZFF-a u Tuškancu bit će "Još sam tu" Caseya Afflecka koji će biti prikazan u 21 sat.

U nedjelju nema tuluma, ali ima obećanje, kažu iz ZFF-a: vidimo se dogodine!

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala