Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Hilary Swank duboko žali zbog rođendana čečenskog vođe
Oskarovka je nazočila glamuroznoj zabavi čečenskog vođe, poznatom po teškom kršenju ljudskih prava

Hilary Swank duboko žali zbog rođendana čečenskog vođe

Dvostruka dobitnica Oscara, Hilary Swank izjavila je da duboko žali zbog svog prisustva na rođendanskoj proslavi čečenskog lidera, Ramzana Kadyrova, kojeg organizacije za zaštitu ljudskih prava optužuju za torturu i tešku povredu čovječnosti, prenosi Reuters.

- Duboko žalim što sam nazočila tom događaju, koji je suprotan mom dubokom uvjerenju da se u svakom smislu trebaju zaštiti ljudska prava - poručila je glumica u priopćenju za medije.

Swank (37) bila je jedna od mnogih poznatih ličnosti koje su 5. listopada prisustvovali u Groznom proslavi 35. rođendana Kadyrova.

Glumica je rekla da nije znala za nestajanja ljudi, spaljivanje kuća i ubojstva, za koje se optužuje Kadyrov i da u pozivu da posjeti Čečeniju nije bilo ni riječi o rođendanskom slavlju, već da joj je poziv sličio na projekt koji je znak nade te da su je organizatori na dan proslave zamolili da čečenskom lideru poželi sretan rođendan.
 
Swank je na proslavi Kadyrovu poželjela sve najbolje i rekla da je primjetila da su ''ljudi bolje obučeni ovdje nego u New Yorku''.
 
Proslavi su nazočili i glumac Jean Claude Van Damme koji je rekao Kadyrovu da ga ''voli svim srcem'', violinistica Vanesa May i britanski pjevač Seal.
 
Organizacije za zaštitu ljudskih prava apelirale su na poznate ličnosti da vrate novac ili poklon koji su možda primili zbog sudjelovanja na proslavi.

 
Kadyrov je bivši separatistički vođa koji se hvalio da je prvi put ubio ruskog vojnika u 15. godini. Prešao je na stranu Kremlja na početku drugog čečenskog rata 1999. godine. Nekoliko kritičara i političkih suparnika Kadyrova ubijeno je u proteklih nekoliko godina u Rusiji, Austriji, Turskoj...Kadyrov je negirao umješanost u ta ubojstva.

J.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala