Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Uistinu su pobjednici: Queen ima nazarazniji hit svih vremena
"We are the champions" zadovoljava uvjete zbog kojih pjesma zvuči kao ratni poklik, tvrde britanski znanstvenici

Uistinu su pobjednici: Queen ima nazarazniji hit svih vremena

Pjesma We are the champions grupe Queen "najzaraznija" je pjesma ikad napisana, bar tako tvrde britanski znanstvenici.

U istraživanju Sveučilišta Goldsmith dokazano je kako pjesme koje najlakše uđu u uho imaju X faktor, a on se sastoji od četiri ključna elementa, piše Daily record. To su duga i detaljna muzička fraza, više promjena u pjesmi, muške vokale te napor vokala da proizvedu prepoznatljivu notu.

Prema riječima znanstvenika, muški vokali u pjesmi veoma su bitni, jer pjevaju na način da pjesma zvuči kao ratni uzvik. Ljudi u tim pjevačima traže vođu, koji će ih voditi u borbu, što bi objasnilo popularnost nekih pjevača i u Hrvatskoj.

Ovim istraživanjem željelo se saznati zašto su neke pjesme neizostavni hitovi uz koje se rado pjevuši, a u njemu je sudjelovalo tisuće volontera. Osim hita grupe Queen iz 1977., na listi su još The Final Countdown grupe Europe iz 1986., Y.M.C.A Village Peoplea, Brown Eyed Girl Van Morrisona, Teenage Dirtbag grupe Wheatus, zatim Monster grupe The Automatic, Sum 41 sa pjesmom Fat Lip, te velliki Bon Jovijev hit iz 1986. Livin’ on a Prayer.

- Svaki glazbeni hit oslanja se na matematiku, znanost, inžinjerstvo i tehnologiju, počevši od fizike i frekvencije zvuka koje određuju sklad do visoko digitalnih procesora i sintisajzera, koji pjesmi daju dodatne efekte i čine je privlačnijom - objasnio je profesor Daniel Mullensiefen sa Goldsmith sveučilišta.

Brian May iz grupe Queen oduševljen je ovom viješću.

- Divno, znači dokazano je?  Uistinu smo pobjednici - rekao je.

J.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala