Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Otvoren sedmi 25 FPS!
Posebno su istaknute projekcija iz programa Kino 16 te početak projekcija prvog hrv. eksperimentalnog stereoskopskog 3D filma

Otvoren sedmi 25 FPS!

Foto: 25 FPS

U ugodno ispunjenoj dvorani Kina SC u utorak svečano je otvoren sedmi 25 FPS, Internacionalni festival eksperimentalnog filma i videa.

Organizatorice festivala i selektorice programa konkurencije: Mirna Belina, Sanja Grbin i Marina Kožul pozdravile su okupljene, predstavile članove velikog žirija: austrijsku video umjetnicu i dizajnericu Tinu Frank, američkog autora Bena Russella i hrvatsku filmsku teoretičarku Tanju Vrvilo te članove žirija kritike: autoricu Sunčicu Fradelić, filmskog redatelja i kritičara Uroša Živanovića i teoretičarku umjetnosti i kustosicu Leonidu Kovač. Prisjetile su se i svih velikana eksperimentalnog filma koji su nas napustili tijekom protekle godine: Roberta Breera, Georgea Kuchara, Adolfasa Mekasa, Barta Vegtera i našeg Toma Gotovca te pozvale publiku da narednih pet dana gledaju pomno sastavljen festivalski program koji se završava u nedjelju 25.9.


Nakon kratkih uvodnih riječi i pozdrava organizatorica i selektorica festivala prikazali su se filmovi iz prvog programa konkurencije, a u 23 sata okupljeni su u polukružnoj dvorani &TD-a imali priliku vidjeti legendarnu svjetlosno-filmsku skulpturu Anthonya McCalla Line Describing a Cone iz 1973. godine.


Posebno je istaknuta projekcija iz programskog noviteta Kino 16 te početak trodnevnih projekcija prvog hrvatskog eksperimentalnog stereoskopskog 3D filma – "Arheo 29" autora Vladislava Kneževića. Spomenimo i kako je poznat prvi favorit publike – a radi se o šizofrenoj animaciji "Vanjski svijet" Davida O'Reillya.

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala