Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Ridley Scott ipak režira i novi Blade Runner film?
Iako mu je film učvrstio zvjezdani status, nepoznanica je i hoće li se Harrison Ford vratiti u najavljeni projekt

Ridley Scott ipak režira i novi "Blade Runner" film?

Foto: PR Photos

Ponovno su se pojavile glasine oko snimanja novog "Blade Runner" filma, ali ovoga puta bi se s novim filmom trebao vratiti i priznati filmaš i redatelj originala, Ridley Scott. Još nije poznato hoće li se raditi o nastavku ili prednastavku legendarnog noir SF-a iz 1982. godine, a iako mu je "Blade Runner" definitivno učvrstio zvjezdani status, za sada ostaje i nepoznanica hoće li se glavni junak filma, Harrison Ford, vratiti u najavljeni projekt.


Spomenimo i kako je film koji govori o detektivu Deckardu koji u budućnosti proganja odbjegle replikante (umjetna bića stvorena na naličje ljudi) snimljen prema knjizi "Do Androids Dream of Electric Sheep" autora Philipa K.Dicka. No, zanimljivo je kako su se kod pisanja scenarija za "Blade Runner" dogodile mnoge promjene. Jednom prilikom Dick je čak posjetio set filma tokom snimanja te je konstatirao kako su autori točno pogodili viziju svijeta, kao da su zavirili u njegov um.



Filmska radnja "Blade Runnera" objavljena je i kao knjiga, a ima i nekoliko, ne toliko prihvaćenih nastavaka kao što su "Blade Runner 2: The Edge of Human", "Blade Runner 3: Replicant Night" i "Blade Runner 4: Eye and Talon" pisca K.W. Jetera.

Ne moramo ni spominjati kako je ova najava ponovno razljutila većinu obožavatelja jednog od najboljih SF-ova ikada.

 

L.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #7
    0 0
    aya aya @ 26.8.2011. 1:00

    Slažem se da treba gledati i nove filmove, dapače. Međutim, činjenica je da (u očitom nedostatku dobrih scenarija, love ili sigurnosti u zaradu) sve više dolazi do snimanja remakeova, koji nikada nisu nadmašili original.

    Prema tome, omladino, ne pljuvati po "starim filmovima", nego gledati klasike, jer bez njih nikada nećete postati istinski zaljubljenici u sedmu umjetnost. Dapače, nikada nećete niti moći objektivno ocijeniti vrijednost nekog novijeg filma, ako niste gledali kako se to nekada  radilo.

    Što se tiče Bladerunnera, film je sam po sebi remek-djelo i nije mi jasno što se želi postići remakeom, osim da se nabrzaka zgrne neka para (tim više mi nije jasno zašto Ridley Scott u tome sudjeluje).

  • #6
    0 0
    bearfoot bearfoot @ 23.8.2011. 11:09
    dečki, dobrih ideja i dobrih filmova je pregršt, ali treba gledati i nešto drugo, a ne samo blockbustere....to je samo "fast food" kinematografije...
  • #5
    0 0
    brix brix @ 22.8.2011. 16:49
    Pa eto, više ne možeš gledati filmove bez gunđanja. Svaki film koji pogledaš ti je "već viđeno", "ništa novo", "u moje vrijeme to je bilo drugačije"...
  • #4
    0 0
    dxdy dxdy @ 20.8.2011. 17:18

    problem je sto vise nema originalnosti i novih ideja... svi filmovi su prozvakane stare ideje... nevjerojatno je kako gledajuci neki novi film me podsjeca na neki puno stariji.... samo kopiraju.... unazad 5 godina nijedan film mi se nije svidio.

     i sto fali ako sam star? to znaci da sam iskusniji i pametniji i da sam odgledao vise filmova od tebe... potrazi malo klasike iz 30-40 godina proslog stoljeca... zaprepastit ces se koliko fenomenalnih filmova ima. cini se da poslije 90-tih kvalitet i originalne ideje su u velikom opadanju....

  • #3
    0 0
    olio olio @ 20.8.2011. 16:32

    dosadni su više sa prequelima, sequelima, remakeovima itd

    Oćemo nove ideje, originalne filmove ! 

Pogledaj sve komentare (7)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala