Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


VIDEO: Trailer za The Thing, prednastavak kultnog horora
Prednastavak filma "The Thing" Johna Carpentera na koji se čekalo 30 godina, režirao je Matthijs van Heijningen Jr.

VIDEO: Trailer za "The Thing", prednastavak kultnog horora

Antarktika je vrlo zanimljiv kontinent pun bijele ljepote, predivnih hladnih krajolika i misterioznih znanstvenih zbivanja. Ona je između ostaloga i dom znanstvenoj bazi, doslovno udaljenoj od ostatka svijeta. U njoj znanstvenici, nakon što pronađu ono za što misle kako će ih obilježiti u znanstvenoj povijesti, počinju bitku za život, jer ono što su otkrili, okrenulo se protiv njih. Ovakav opis uvod je u nastavak ili točnije prednastavak horor klasika "The Thing" Johna Carpentera na koji su fanovi čekali 30 godina, a koji je upravo dobio i svoj trailer.


Prateći već poznati ritam hladnog horora, u traileru se upoznajemo s paleontologinjom Kate Lloyd (Mary Elizabeth Winstead) koja dobije priliku posjetiti udaljenu norvešku znanstvenu bazu u središtu hladne Antarktike. Tamo je tim znanstvenika slučajno pronašao svemirski brod ukopan pod dubokim ledom. Vjeruje se kako se svemirski brod tamo nalazi već stotinama godina, a u sebi sadrži organizam za koji pak svi misle kako je odavno mrtav. No, naravno, organizam je itekako živ.

(op.a. Sve ove informacije ne bi trebale biti nikakav spoiler, imajući na umu kako su svi gledali Carpenterov "The Thing". Poznato je što se događalo u spornoj bazi, sudeći po početku originala u kojem Norvežani helikopterom prate odbjeglog psa zaraženog organizmom).


Radnja novog filma je upravo o toj bazi te prati zbivanja prije Carpenterovog originala. Organizam se budi iz sna, napada ljude te bilo koji drugi organizam koji stigne. Paranoja se počinje širiti kada Kate shvati kako se organizam može sakrivati u bilo kojem od stanovnika spomenute znanstvene baze.


Ono što će svaki fan originala odmah u traileru prepoznati je atmosfera, koju su producenti novog filma savršeno prenijeli iz originala. U prednastavku uz Mary Elizabeth Winstead, glume i Joel Edgerton, Adewale Akinnuoye-Agbaje... dok je film režirao Matthijs van Heijningen Jr., sin poznatog norveškog producenta Matthijsa van Heijningena. Od istoimenog prednastavka očekuje se mnogo, posebno zato što je vrlo hvaljeni Carpenterov "The Thing" s Kurt Russelom u glavnoj ulozi dosegao kultni status; zbog intrigantne misteriozne priče, hladnog horor okruženja te sjajne Carpenterove glazbe koja ledi krv u žilama te osigurava atmosferu filma.

Novi film "The Thing" bi se u kinima trebao pojaviti u listopadu.


L.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (2)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala