Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Snima se dokumentarni serijal Povijest hrvatskog rocka“
Serija će popratiti period od vremena slušanja Radio Luxemburga i zabavne glazbe pa sve do današnjih dana

Snima se dokumentarni serijal "Povijest hrvatskog rocka“

Serijal od 10 epizoda zamišljen je kao pogled u najvažnije povijesne i najznačajnije kreativne trenutke i faze hrvatskog rocka. No, on će se osvrnuti i na druge glazbene pravce s kojima se rock kod nas isprepletao kroz pet proteklih desetljeća.


Autori scenarija i sinopsisa serijala su glazbeni antologičari, novinari i kritičari Siniša Škarica, Arsen Oremović i Hrvoje Horvat. Uz autorsku trojku, vrsne poznavatelje naše glazbene prošlosti i sadašnjosti, na serijalu će kao stručni suradnici biti angažirani i drugi glazbeni publicisti. Svi će oni, uz veliku ekipu suradnika, sljedećih mjeseci raditi na izradi jedinstvenog mozaika hrvatskog rocka - uz brojne glazbene zvijezde, diskografe, menadžere i industrijske „insidere“. Svoje će uspomene i anegdote kroz predviđenih 500 minuta serijala podijeliti više od 100 ključnih figura domaće rock, pop, hip-hop i etno scene.Namjera autorskog tima je sveobuhvatno predstaviti bogatu povijest rocka na ovom prostoru i sačuvati svjedočanstva o trenutcima koji su mijenjali tijek događanja i povijest hrvatske glazbe.


Ove se godine, naime, navršava 55 godina od objave rock standarda „Shake, Rattle 'n' Roll“ na ploči Ive Robića. Iako je sam Robić ostao upamćen kao velikan popa, šlagera i kajkavske pjesme, to je događaj koji se smatra početkom hrvatskog rocka.

S tom godišnjicom na umu, serijal se počinje snimati ove jeseni, a emitiranje prve epizoda predviđeno je za jesen 2012. Ugovor o zajedničkoj produkciji dokumentarnog serijala "Povijest hrvatskog rocka" potpisali su na Prisavlju Institut hrvatske glazbe i HRT, a potpisnici su Goran Končar i Mislav Stipić.

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala