Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Tužen: Tobey Maguire za stolom zaradio desetke milijuna dolara
Zvijezda "Spidermana" tužena zbog sudjelovanja u ilegalnim partijama pokera u kojima je dodatno zarađivao

Tužen: Tobey Maguire za stolom zaradio desetke milijuna dolara

Drevna izreka "tko ima sreće na kartama, nema u ljubavi" bi se mogla preinačiti u "tko ima sreće na kartama, ima loš PR", barem kada je riječ o Tobeyu Maguireu, holivudskom glumcu koji je status superzvijezde stekao tumačeći naslovnu ulogu u filmovima o Spidermanu. Tobey Maguire je, prema pisanju tabloida "Star" kojeg prenosi Radar Online, postao tuženikom u građanskoj parnici tijekom koje je razotkriveno njegovo sudjelovanje u ilegalnim i basnoslovnim svotama novca "podmazanim" partijama pokera na kojima je sudjelovala holivudska elita.

35-godišnji glumac je, kako navode upućeni, već duže vremena član pokeraške klike kojoj, između ostalih, pripadaju milijarder Alex Gores, redatelj Nick Cassavetes, glazbeni izdavač Cody Label, lasvegaški trgovac nekretninama Andrew Sasson te Rick Salomon, bivši dečko Paris Hilton i ko-autor zloglasne seks-snimke. Pored njih su se u istom društvu našli i Maguireovi poznati kolege Leonardo di Caprio, Matt Damon i Ben Affleck. Na partije koje je organiziralo to društvo se moglo doći samo uz pozivnicu, i to s početnim pologom od 100.000 dolara. Partije su se održavale u elitnim VIP lokacijama kao što su hotel Four Seasons i klub Viper Room, osiguravali su ih teško naoružani zaštitari s neprobojnim prslucima, a vodili profesionalni krupijei.


Na jednoj od njih, održanoj 30. srpnja 2007. godine, Tobey Maguire je uspio za preko 300.000 dolara "olakšati" Brada Rudermana, nekoć uglednog čelnika investicijskog fonda Ruderman Capital Partners. Problem je u tome što ti novci nisu bili Rudermanovi, nego pripadali njegovim ulagačima. Ruderman, koji danas sjedi u teksaškom zatvoru zbog prijevare i pronevjere, je taj novac koristio za sudjelovanje na partijama pokera. Njegove žrtve sada od Maguirea i drugih osoba koje su sudjelovale na tim partijama, traže da im se novac vrate natrag. Osnov za tužbu je činjenica da je poker u Kaliforniji ilegalan, a što važi i za tako stečenu dobit.

Časopis "Star" je, zaintrigiran cijelom pričom, doznao kako se Maguire iskazao kao vješt igrač, te da je u tri godine znao u prosjeku zaraditi milijun dolara svaki mjesec, što bi ukupno donijelo prihod između 30 i 40 milijuna dolara. Iskusne kartaše je svojim pokeraškim vještinama impresionirao i Ben Affleck. Matt Damon, poznat po ulozi profesionalnog kartaša u filmu "Kockari", je igrao neredovito i loše, isto kao i Di Caprio u čijim očima se moglo "vidjeti ludilo svaki put kada bi izgubio 50.000 dolara".

D.A./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala