Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Jeff Buckley nije Pattinson ni Franco, već Penn Badgley!
Robert Pattinson "slomljen" je zbog gubitka uloge kojom je bio opsjednut, no presudio je glazbeni talent

Jeff Buckley nije Pattinson ni Franco, već Penn Badgley!

Foto: PRphotos, YouTube

Uništen je san Roberta Pattinsona da glumi Jeffa Buckleya, glazbenika "sa dušom", u biografskom filmu koji se temelji na kratkom rokerovom životu. Penn Badgley, zvijezda serije Tračerica, "pred nosom" je odnio ulogu, ne samo Pattinsonu, nego i Jamesu Francu, koji je bio u najužem izboru.

Spreman da se riješi imidža serije koja ga je proslavila, Badgley je - Presretan što je dobio ulogu i vjeruje da mu je to film života - rekao je izvor za HollywoodLife.

No jedna osoba neće čestitati Badgleyju na ulozi: Robert Pattinson. Zvijezda Sumraka navodno je "slomljena" zbog gubitka uloge kojom je bio opsjednut. Čak je Buckleyeva majka, Mary Guibert, podržavala Pattinsona u izboru za ulogu.

- Robert je sjajan mladi glumac. Polaskana sam što je povezan s ovim projektom - rekla je.


Producenti su tražili glumca koji je mogao pjevati i svirati gitaru, i iako je Pattinson i sam glazbenik (dvije su mu pjesme izdane na soundtracku prvog nastavka Sumraka), Badgleyevo umijeće bilo je mnogo bliže Buckleyevom velikom talentu.

Buckley je umro 1997. godine u dobi od 30 godina nakon što je, potpuno odjeven, skočio u rukavac rijeke Mississippi, iz kojeg nikada nije izronio. Tijelo mu je pronađeno mjesec dana kasnije plutajući u rijeci.

Nalazio se tada u Memphisu, gdje je snimao drugi album, nakon uspjeha debitantskog albuma Grace iz 1994, koji je bio proglašen jednim od najboljih albuma te godine te je prodan u dva milijuna primjeraka diljem svijeta. Sketches for My Sweetheart the Drunk objavljen je posthumno 1998.

J.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala