Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Tvorac Crnog labuda želi snimiti biblijski spektakl o Noinoj arki
Za novi projekt Darrona Aronofskog budžet od 130 milijuna dolara?

Tvorac "Crnog labuda" želi snimiti biblijski spektakl o Noinoj arki

Foto: PR Photos

Darren Aronofsky, američki režiser, netom nakon što se proslavio "Oscarom" nagrađenim, ali i komercijalno izuzetno uspješnim Crnim labudom, planira još jedan, ovaj put izuzetno ambiciozni projekt. Riječ je o još neimenovanom blockbusteru koji će za temu uzeti starozavjetnu priču o Noinoj arci. Arronofsky je već napisao scenarij kojega "odlikuje smjelost" i koji bi predstavljati radikalni otklon od tradicionalnih

Film o Noinoj arki gotovo 11 puta skuplji od Crnog labuda

Projekt je privukao pažnju filmskog studija New Regency, ali će biti započet tek kada se uključe prvoligaške filmske kuće kao što su Paramount ili Fox. Ono što možda neće izazvati toliko oduševljenje u Hollywoodu jesu procjene Arronofskog da bi projekt trebao imati budžet od 130 milijuna dolara, odnosno gotovo jedanaest puta više od Crnog labuda.

Skepsa Hollywooda je razumljiva s obzirom da su se spektakli biblijske tematike prestali snimati još 1960-ih, odnosno što Hollywood, u nastojanju da svoja ostvarenja proda što široj publici, s izuzetkom horor-žanra, zazire od eksplicitnog korištenja sadržaja i tema vezanih uz specifičnu religiju. Kao primjer može poslužiti i Pasija, koja je zahvaljujući kršćanskoj publici postala veliki komercijalni hit, ali koju je Mel Gibson zbog neprijateljstva holivudskog establišmenta morao snimati u nezavisnoj produkciji.

Filmovi Aronofskog previše osobni i "umjetnički"?

S druge strane, projekt ima šanse za "zeleno svjetlo", a o čemu svjedoči Exodus, projekt filma o odlasku Židova iz egipatskog sužanjstva, o kome se "šuškalo" u Foxovim hodnicima. Aronofskom bi, međutim, probleme moglo zadati to da njegovi filmovi, koji su ponekad previše osobni i "umjetnički", imaju problema s publikom, odnosno da je Crni labud više izuzetak nego pravilo. Tako je njegov najambiciozniji film - SF-ep The Fountain iz 2006. godine - završio kao potpuni komercijalni fijasko.

D.A./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala