Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Novi film Woodyja Allena otvorio 64. filmski festival u Cannesu
Prije prikazivanja filma "Ponoć u Parizu", festival je nagradio redatelja Bernarda Bertoluccija za životno djelo

Novi film Woodyja Allena otvorio 64. filmski festival u Cannesu

Foto: PRphotos

64. filmski festival u Cannesu započeo je jučer u "visokom" stilu na sunčanoj francuskoj obali. Najnoviji film Woodyja Allena Ponoć u Parizu dao je organizatorima upravo ono što su željeli za otvorenje najglamuroznijeg svjetskog filmskog festivala - fantaziju, romansu, smijeh i mnogo, mnogo zvijezda, kako na velikom platnu, tako i na crvenom tepihu, prenose svjetski mediji.

Woodyju Allenu na premijeru njegovog prvog filma ikad snimljenog u Francuskoj, pridružili su se i članovi filmske ekipe Owen Wilson, Rachel McAdams, Adrien Brody i Michael Sheen.


Osim poznatih glumaca, u filmu se pojavljuje i prva dama Francuske Carla Bruni-Sarkozy, koja ima malu ulogu u Ponoći u Parizu, a redatelj je pun hvale za njenu glumu - Ona je pjevačica, svira gitaru i ima osjećaj za dramaturgiju. Pojavila se u filmu i obavila svoj dio vrlo graciozno - rekao je Allen.

Prije samog otvorenja, crvenim tepihom prošetao se Robert De Niro, još uvijek pun dojmova sa svog Tribeca Film Festivala u New Yorku, praćen kolegama Umom Thurman i Jude Lawom, koji mu prave društvo u ovogodišnjem žiriju.


Početni dan dvanaest dana dugog festivala započeo je i odavanjem počasti velikom Bernardu Bertolucciju, koji je dobio nagradu za životno djelo. Redatelj filmova Posljednji tango u Parizu, Bilo jednom na zapadu i Posljednji kineski car prerezao je crvenu vrpcu i proglasio festival otvorenim.

Ovogodišnji festival, kao i svake godine, vrvi ekskluzivnim premijerama, a među 20 filmova koji se bore za Zlatnu palmu nalaze se Melancholia Larsa von Triera, The tree of life Terrencea Malicka te novi film Pedra Almodovara The Skin I live. Osim službene konkurencije, Cannes je i tradicionalno postao mjesto za svjetske premijere ljetnih hitova, a među najiščekivanijima ove godine, svakako je četvrti nastavak Pirata s Kariba.

Više od 4 tisuće pripadnika medija pratit će zbivanja na poznatom šetalištu La croisette, a već prvom dana tamo su se našli Angelina Jolie, Dustin Hoffman, ali i neizostavna Lady Gaga.

J.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala