Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Tvorac Tysonove tetovaže digao frku oko nastavka 'The Hangover'
Producenti filma su bez dopuštenja Whitmilla iskopirali njegovu originalnu tetovažu i stavili ju na lice Eda Helmsa

Tvorac Tysonove tetovaže digao frku oko nastavka 'The Hangover'

Tetovaža na licu Eda Helmsa u nastavku filma "The Hangover Part II" postala je u posljednje vrijeme poprilično veliki problem. Naime, S. Victor Whitmill, autor svjetski poznate tetovaže na licu Mikea Tysona traži od Warner Brothersa zabranu prikazivanja filma jer na spomenutu tetovažu upravo on drži copyright. Ed Helmsovo lice (koji u filmu glumi Stu Pricea, koji je u prvom dijelu filma ostao bez zuba) u filmu je ukrašeno tetovažom, identično onoj s Tysonovog lica. Naravno, jasno je kako se radi o očitoj referenci na popularnog boksača Tysona, koji se pojavljuje te glumi samog sebe u prvom dijelu filma. Navodno, u fnastavku je fiktivno objašnjeno kako Stu (omamljen od tko zna čega) dobiva svoju tetovažu na istom mjestu u Bangkoku, gdje ju je godinama ranije napravio i sam Tyson.


U stvarnom svijetu, kada je Whitmill napravio originalnu tetovažu, Mike Tyson se složio kako Whitmill može imati copyright na svoje djelo. Producenti filma su bez kontaktiranja Whitmilla te bez njegovog dopuštenja iskopirali njegovu originalnu tetovažu i stavili ju na lice glumca. Čak i u smislu filmske reference i komične parodije, koja je sastavni dio filma, neovlašteno korištenje originalne tetovaže svakako krši copyright prava autora.



Premda se Warner Brothers još uvijek nisu službeno očitovali po pitanju ove tužbe, pretpostavlja se kako će njihova isprika biti kako je tetovaža na neki način izmijenjena te kako je korištena u smislu parodije te samim time ne krši ničija prava. Ukoliko to ne upali, postoji šansa da će morati platiti poveću sumu novaca, kako bi se držali plana i zakazane premijere filma 26. svibnja 2011. Naravno, upravo to i je Whitmillov plan.

 

L.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #1
    0 0
    Domar domar @ 30.4.2011. 17:54
    ma ti očito hoće izđiberit što je vise para, al to mu nista ne znaci citav svijet ceka nastavak Mamurluka uz to WB je nautjecajniji i najveci studio u holliwoodu. inace sam protiv velikih studija al ovaj put GO Warner
Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala