Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Posljednji pozdrav Servantesu: Umro Ivica Vidović
U 72. godini života, nakon duge i teške bolesti, legendarni glumac preminuo je u zagrebačkoj bolnici 'Rebro'

Posljednji pozdrav Servantesu: Umro Ivica Vidović

Nakon duge i teške bolesti, u zagrebačkoj bolnici Rebro, ugasio se život legendarnog glumca Ivice Vidovića u njegovoj 72. godini života.

Unatoč plodnoj glumačkoj karijeri, Vidovićeva karijera obilježena je ulogom plahog pjesnika Cervantesa iz kultne televizijske serije Naše malo misto. Iako je prošlo više od četrdeset godina od snimanja popularne serije, mnoge Cervantesove zgode (i nezgode) još uvijek su vrlo žive u sjećanjima gledatelja.

Vidović je bio jedan od najpopularnijih i najtalentiranijih glumaca svoje generacije. Ostvario je desetke sjajnih filmskih, televizijskih i kazališnih uloga, kao što su uloge u kultnim filmovima Buža Vanče Kljakovića, Ritam zločina i Čovjek koji je volio sprovode Zorana Tadića ili uloga još jednog nježnog pjesnika, Dantea, u filmu Kako je počeo rat na mom otoku. Posebnost u njegovu filmskom opusu predstavlja lik (s crnohumornim značajkama) sovjetskog klizačkog prvaka u filmu W. R. Misterije orgazma D. Makavejeva. Mlađima je poznat po ulozi u humorističnoj televizijskoj seriji Naša mala klinika.

Na vijest o smrti svojeg najboljeg prijatelja Špiro Guberina, koji je s njim glumio u brojnim prilikama, nije mogao vjerovati, te je rekao da su on i Vidović proveli puno vremena zajedno, javlja agencija VLM.

Prošavši mnoge kazališne kuće i pozornice (Dramsko kazalište Gavella, Teatar itd, česte suradnje sa HNK u Splitu) Vidović je 1998., zajedno sa suprugom Gordanom Gadžić, osnovao kazališnu družinu Teatar Rugantino gdje je do svoje smrti bio umjetnički direktor, ali i glumac i redatelj.

 

J.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (9)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala