Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


VIDEO: Tremolo grupe Vatra i Damira Urbana dobio spot!
Iza videa koji govori o istospolnoj ljubavi stoji dugogodišnji Vatrin suradnik i redatelj Filip Filković Philatz

VIDEO: "Tremolo" grupe Vatra i Damira Urbana dobio spot!

Foto: Filip Filković

Melodična pjesma "Tremolo" s nadolazećeg albuma grupe Vatra, na kojoj je bend ugostio i Damira Urbana, dobila je svoj video spot . "Tremolo" se u vrlo kratkom vremenu proširila radio valovima te popela na vrhove mnogih glazbenih ljestvica. Vizualnu priču režirao je Filip Filković Philatz poznat po spotovima Hladnog Piva, Gibonnija, Damira Urbana (Ex Mozartine), Lollobrigide i drugih.


- U spotu pratimo djevojku koja pronalazi tulum na kojem Vatra svira s osvijetljenim futurističnim instrumentima. Sve izgleda prilično neobično i stvarnost je pomaknuta u neku fantastiku koja djeluje turobno. Može se primijetiti i naglašavanje drukčijeg društva po standardima postavljenim u spotu - pojasnio je Filković, koji je inače dugogodišnji Vatrin suradnik, a stoji i iza hvaljenih spotova za pjesme "Eskim", "Svjetla i Sirene" te "Dva Akrobata".


Video spot za "Tremolo" je uistinu vizualna bomba i ljubavna priča koja spaja elemente retro-futurističnog underground kluba s mističnim događajima, koji se paralelno odvijaju dok bend svira na stageu. Futurizam u samom spotu prikazan je kroz niz neočekivanih elemenata, poput svjetlećih instrumenata, neuobičajenih pojedinaca te pomaknute atmosfere. Klub u spotu svojom dinamikom i atmosferom dodatno naglašava ton i melodiju pjesme, uz energičnu prisutnost benda Vatra i Damira Urbana. Uz sve to, u spotu se provlači i istospolna ljubav, između dvije ženske osobe s mogućim sretnim završetkom.


- Volim uvrstiti neki žanr na svaki svoj spot i onda ga pratiti kroz cijeli tok spota. Htio sam prikazati neki novi Vatrin izgled, pomaknuti tu energiju i iskoristiti ju u vizualnom smislu te samim time napraviti svojevrsni pomak od običnih performance spotova - kazao je redatelj.

U spotu vidimo i korištenje modernih gadgeta i naprava, kao što su iPad umjesto uobičajenih instrumenta te svjetleće kocke koje simboliziraju paralelnu filozofiju. Na zidovima vire i moderni QR kodovi s raznim porukama. Spot je producirala Nives Zemba, dok je direktor fotografije Filip Čargonja. Spomenimo i kako se u "Tremolu" pojavljuju i najvjerniji Vatrini fanovi.

 

L.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala