Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Rise of the Planet of the Apes
Franco u ulozi znanstvenika pokušava stvoriti lijek za Alzheimerovu bolest, testira ga na čimpanzi Caesaru, koji odjednom počne ubrzano mutirati

"Rise of the Planet of the Apes"

Foto: brusimm.com

Filmska kuća 20th Century Fox ponovno pokreće svoj stari unosni filmski projekt "Planet of the Apes", a nazvan je "Rise of the Planet of the Apes".

Prvotno, kada je projekt tek najavljen, scenarij je nazvan "Caesar" (referirajući na lika iz četvrtog dijela filma "Conquest of the Planet od the Apes" koji započne "primatsku" pobunu. Isti projekt kasnije je pak nazvao "Caeasar: Rise of the Apes", zatim "Rise of the Apes", a u konačnici se ipak zove "Rise of the Planet of the Apes" kako bi bio u skladu s ostalim nazivima iz serijala. Inače, film iz 1968. godine "Planet of the Apes" ima čak četiri nastavka; "Beneath the Planet of the Apes" (1970), "Escape from the Planet of the Apes" (1971), "Conquest of the Planet of the Apes" (1972) i "Battle for the Planet of the Apes" (1973). Isto tako, ima i televizijsku seriju, nekoliko animiranih filmova te veliko najavljivani Tim Burtonov neuspjeh i remake originala iz 2001. godine.


Novi film, o kojem se zapravo do sada malo pisalo, svoj službeni trailer će dobiti 15. travnja. Radnja je smještena u sadašnjost, točnije u San Franciscu, a priča se bazira na znanstvenim eksperimentima i to na polju genetskog inženjeringa, gdje ljudski eksperimenti dolaze do spoznaje nenadane inteligencije kod primata, koji se potom razviju.

Film je zapravo prequel svega što smo mogli vidjeti u nastavcima te se vraća socijalnim tematikama prvog nastavka filma, no s potpuno suvremenim mjestom radnje. Film navodno neće završiti s majmunima koji preuzimaju zemlju. Umjesto toga, film se bazira na znanstvenoj fantastici te na ljudima koji koriste znanost u svrhu stvaranja super-inteligentne čimpanze.


Glavnu ulogu tumači mlađahni James Franco, koji kao znanstvenik pokušava stvoriti lijek za Alzheimerovu bolest. Svoj probni lijek testira na čimpanzi Caesaru, koji odjednom počne ubrzano mutirati. Uz Franca, u filmu glume Andy Serkis, Freida Pinto, John Lithgow, Brian Cox i drugi. Spomenimo i kako će u filmu, za razliku od ostalih nastavaka u serijalu, primati biti kreirani koristeći CGI tehnologiju, primjerice, majmuna Caesara glumi Andy Serkis, poznat po svojem utjelovljenju lika Golluma iz "Gospodara Prstenova". Film bi se u kinima trebao pojaviti već u kolovozu ove godine.

 

L.M./MojTV

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala