Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


VIDEO: Kako je Lars von Trier zamislio kraj svijeta?
U novom filmu von Triera 'Melancholia' glume Kristen Dunst, Charlotte Gainsbourg, kao i Kiefer Sutherland

VIDEO: Kako je Lars von Trier zamislio kraj svijeta?

Poznavajući estetiku redatelja Larsa von Triera u filmovima Plesačica u tami, Dogville ili posebno kontroverznom Antikristu iz 2009., jasno je da Trier radi stvari, pa, malo drugačije.

Njegov novi film Melancholia, opisan kao 'prekrasan film o kraju svijeta', majstorski je snimljen uradak u kojem glume Kirsten Dunst, Alexander Skarsgard, njegov otac Stellan Skarsgard, Charlotte Gainsbourg, kao i Kiefer Sutherland. Hoće li itko biti iznenađen kada u traileru koji je upravo objavljen vidi kako je Lars von Tries zamislio kraj svijeta?

Film se vrti oko vjenčanja Justine (Dunst) i Michaela (mlađi Skarsgard). Tijekom zabave, društvo ugleda crvenu zvijezdu, za koju se ispostavi da je riječ o planetu Melancholia, koji je se do tad skrivao iza Sunca. Tada se Justine i njena sestra Claire (Gainsbourg) počinju pitati što će se dogoditi dođe li do završetka svijeta.

Nije previše za otkriti, ako kažemo da ovo neće dobro završiti. U intervjuu za jedne danske novine, Lars von Trier je otkrio kako film započinje uništenjem Zemlje.

- Na početku vidimo uništenje svijeta, a zatim možemo nastaviti pričati priču - rekao je Lars.

- Bilo bi prekrasno kad bi svijet priznao Melancholiji nadmoć. Zato je toliko sjajno što drugi planet proguta Zemlju. Kao da nema više ležanja na zelenim obroncima i promatranja neslanih šala - dodao je von Trier.


Film Melancholia svoju bi premijeru trebao imati na Filmskom festivalu u Cannesu, koji započinje 11. svibnja.

J.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala