Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Cave s Grindermanom na Exitu!
Zamjenjujući klavir gitarom, hvaljen od kritike i fanova, Cave je predstavio još rudimentarniji zvuk, mješavinu bluesa, punka i garažnog rocka

Cave s Grindermanom na Exitu!

Foto: mtv.com.hr

Novi bend Nick Cavea, Grinderman, koji je prošle godine izdao svoj drugi album, nastupa ovog ljeta na Petrovaradinskoj tvrđavi. Sirova energija Bad Seedsa u novom ruhu, zapalit će sve one koji cijene odličnu rock'n'roll svirku. One koji ipak više vole dobru zabavu na Dance Areni, razveselit će vijest o dolasku tri DJ maga. Iz Nizozemske nam stižu Fedde Le Grand i Joris Voorn, a iz Francuske Joachim Garraud.


Kada je Grinderman 2007. godine objavio svoj prvi album, svi su se složili oko jednog: ovo je bila još zločestija, sirovija i rock'n'roll verzija Nick Cavea & Bad Seedsa. Sastavljen od članova već priznatog i obožavanog Caveovog benda, Grinderman je i nastao kao nastojanje glazbenika da se u novom ruhu vrate glazbenim početcima. Zamjenjujući klavir gitarom, Cave je predstavio još rudimentarniji zvuk, mješavinu bluesa, punka i garažnog rocka, koji ga je još jednom lansirao u nebo što se tiče priznanja kritike, ali i fanova.

Krajem prošle godine bend objavljuje novi album, Grinderman 2, koji Guardian ocjenjuje kao „mješavinu horora i crnog humora s neukroćenom glazbenom zločestošću“. Imajući u vidu kakve festivalske nastupe Grinderman priređuje širem svijeta, u jedno smo uvjereni: kada se zlokobni propovjednik Cave popne na scenu ovog ljeta u Novom Sadu, a zvuk njegove psihodelične električne gitare prostruji tvrđavom, nitko od nas neće i ne može ostati ravnodušan.



Pored već potvrđenih imena, kao što Arcade Fire, Portishead, Hadouken!, Tiga, James Zabiela i Gramophonedzie, line-up četiri vrela dana ljeta polako dobiva oblik nezaobilazne zabave. Exit Festival koji se ove godine u Novom Sadu održava od 7. - 10. srpnja, nastavit će svoje fanove opskrbljivati najboljim izvođačima iz cijelog svijeta na 20 pozornica, a ove godine dočekat će i svog dvomilijuntog posjetitelja.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala