Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Kako je kultni domaći Dudek porazio jednog Onura...
Iako se donedavno činilo kao nemoguća misija, "prevlast" turskih sapunica nadvladali su "Gruntovčani"

Kako je kultni domaći Dudek porazio jednog Onura...

"Asi", "Strasti Orijenta", "1001 noć", "Ezel"… samo su neke (ima ih još) od turskih sapunica koje su 'začarale' većinu populacije, a svakodnevno se prikazuju na malim ekranima. Iako se donedavno činilo kao nemoguća misija, prevlast turskih sapunica opasno je 'ugrozila', pazite sad, repriza kultne domaće serije, naravno radi se o "Gruntovčanima".


Iako se legendarna humoristična serija reprizira po ne znamo već koji put, prema prvim podacima gledanosti, jasno je kako je gledateljstvo željno domaćih klasika. Čak je 453.614 gledatelja, odnosno 19,9 posto populacije u ponedjeljak na HTV-u pogledalo "Gruntovčane", a tursku sapunicu "1001 noć" koja se već mjesecima emitira na RTL-u, istovremeno je pogledalo 15,9 posto gledatelja, piše tportal.



Inače, domaći serijal Kreše Golika, od svega deset nastavaka, prvi je put emitiran davne 1975. godine, a uz njega su odrasle mnoge generacije. Nezaboravni likovi Cinobera, Presvetlog, Martina birtaša ili Besnog i danas su dio pop-folklora i narodnog života u Podravini, ali isto tako i u Međimurju, pa i drugim županijama uz Dravu. Blagim humorom koji često prikriva gorčinu, nižu se vjerodostojni likovi i situacije u kojima autor skripta Mladen Kerstner na sebi svojstven način ponire u dušu podravskog čovjeka. Glavni junak serije, Dudek, inače vječni naivac i dobričina, jedan je od najpoznatijih filmskih likova.

 

L.M./MojTV

Izvor: tportal

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala