Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Počele audicije za kulinarski reality 'Masterchef Hrvatska'
Pred tročlanim stručnim žirijem, natjecatelji su osim ljubavi prema hrani morali pokazati i kulinarski talent

Počele audicije za kulinarski reality 'Masterchef Hrvatska'

Foto: Nova TV


Utrka s vremenom, maštovitost i kreativnost sastavni su dio audicija, koje će dati samo 50 najstrastvenijih gastronoma, koji će ući u drugi krug showa Masterchef Hrvatska, a time i u emisiju. Mladi, stari, kućanice, ribari, inženjeri, pravnici, umjetnici, trgovci, arhitekti, dizajneri, studenti, informatičari, medicinske sestre, direktori samo su neka od zanimanja natjecatelja koji su pristupili audicijama. Pred tročlanim stručnim timom sastavljenim od vrhunskih stručnjaka - majstora kuhinje, gastronoma i kritičara, natjecatelji su morali pokazati koliki talent posjeduju, te koliko je zaista velika njihova ljubav prema hrani i pripremanju različitih jela. Natjecatelji koji su pristupili audicijama dolaze s raznim željama - od otvaranja ekskluzivnog restorana, obiteljskog hotelijerskog središta, ugodne kavane ili mirisne slastičarnice, te s jednom najvećom: postati prvi hrvatski Masterchef.  

- Bilo je dobro, nisam imao tremu. Znao sam da ću proći, jer sam išao s jednim starinskim receptom, za koji sam znao da će oduševiti stručni žiri. To je inače moj omiljeni recept - dojmovi su prvog kandidata Ante Jurenića, koji je dobio pregaču i tako nastavlja svoj put u Masterchefu. Inače obrtnik iz Zagreba s receptom 'Srdela na Bročki u šalši od pomidore' oduševio je žiri.


Inače, show "Masterchef" inspirirao je milijune australskih obitelji da usavrše kulinarske vještine i natječu za titulu kulinarske zvijezde. Ovaj se format potom prikazao u SAD-u, Velikoj Britaniji, Novom Zelandu, Grčkoj i Njemačkoj te ponovio australski rezultat, a trenutno je u produkciji u Nizozemskoj, Norveškoj, Švedskoj, Belgiji, Indiji, Mađarskoj i dr. U Australiji je show doživio i daljnji razvoj formata u celebrity i junior verzije. Svjetski uspjeh "Masterchefa" komentirao je i profesor za komunikologiju sa Sveučilišta u Sydneyju, Marc Brennan, te ga protumačio kao show 'lišen svih negativnih konotacija reality televizije. Pun podrške i ohrabrenja.'

Reality show u Hrvatskoj kreće ovog proljeća, kada će gledatelji kroz trinaest tjedana pratiti odabir i navijati za prvog hrvatskog Masterchefa.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala