Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Zoran Šprajc zaprijetio odlaskom iz Dnevnika zbog pritisaka
Šprajc i kolege pobunile su se zbog pokušaja dovođenja Mislava Togonala za urednika u središnjem "Dnevniku"

Zoran Šprajc zaprijetio odlaskom iz "Dnevnika" zbog pritisaka

Foto: HRT

Nema dana da se na Hrvatskoj televiziji ne dogodi neki novi kontroverzni potez, koji potom uzburka prisavske duhove, pa je ovoga puta urednik i voditelj središnjeg Dnevnika Zoran Šprajc, zaprijetio kako će otići iz emisije, jer se na njega i njegove kolege vrše pritisci. Šprajca je na taj ultimatum natjerao pokušaj šefova HTV-a da u Dnevnik dovedu Mislava Togonala, čemu su se usprotivila većina novinara i urednika Informativnog programa, piše Jutarnji list.

Iako su nedavno postali voditelji Dnevnika, Sandra Križanec i Goran Brozović kao da se nisu previše svidjeli šefovima na Prisavlju, te se odjednom, počelo spominjati dovođenje Togonala u emisiju, iako je Togonal mjesec dana ranije odbijen od strane uredničkog kolegija i Službe za jezik i govor.


No kako tvrde Šprajc i kolege, pravi razlozi želje prisavskih šefova za dovođenjem Togonala započeli su kada je Šprajc u Dnevniku objavio prilog o projektu Vlade Otvorena vrata naglasivši kako su službene stranice tog projekta još uvijek ilustrirane fotografijom Ive Sanadera, na što je premijerka Kosor putem Vlade zatražila od vodstva HTV-a da se kazne odgovorni za uređivanje tog Dnevnika.

A nakon što je Šprajc objavio izjavu Željka Jovanovića kako Jadranka Kosor želi biti glavna urednica svih medija u zemlji, istodobno odbivši u Dnevniku objaviti reakciju Ministarstva branitelja i zahtjev Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata koje su tražile sankcije za Aleksandra Stankovića koji je u svojoj emisiji povezao branitelje i korupciju, Togonal se u četvrtak, pojavio na kolegiju Dnevnika i cijeli taj dan proveo u desku Informativnog programa. Istog dana Goran Brozović naglo se razbolio nakon što je odradio Dnevnik, a ekipi Dnevnika javljeno je da će središnju emisiju umjesto njega u petak voditi Togonal.

Šprajc je tada zaprijetio odlaskom, ističući kako nema ništa protiv Togonala, ali ima protiv načina na koji se zakulisnim igrama postaje voditeljem i urednikom. Konflikt je rješila zamjenica v.d. direktora Marija Topić - Crnoja, pa će Dnevnik, do povratka mladog Brozovića sa bolovanja, voditi, naizmjenice Sandra Križanec i Zoran Šprajc.

J.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (2)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala