Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Na dodjeli 'Zlatnih globusa' trijumfirao film o Facebooku
Četiri nagrade otišle su filmu 'Društvena mreža', Natalie Portman proglašena je najboljom glumicom

Na dodjeli 'Zlatnih globusa' trijumfirao film o Facebooku

Foto: goldenglobes.org

Potpuno očekivano i bez previše iznenađenja! Na 68. dodjeli nagrada Zlatni globus, koja se održala u hotelu Beverly Hilton u Los Angelesu, film 'Društvena mreža' osvojio je četiri Zlatna globusa. Film koji govori o osnivaču Facebooka Marku Zuckerbergu i svim peripetijama nastalim oko stvaranja društvene mreže, trijumfirao je nagradama za najbolji film, režiju (David Fincher), scenarij (Aaron Sorkin) i glazbu (Trent Reznor, Atticus Ross).



Najboljim glumcem proglašen je Colin Firth ('Kraljev govor'), a ta nagrada je za dlaku izmakla glumcu Jesseju Eisenbergu iz 'Društvene mreže'. Najboljom glumicom uvjerljivo je proglašena trudna Natalie Portman, za ulogu u hit filmu 'Black Swan'. Prilikom preuzimanja nagrade ona se zahvalila i svom zaručniku Benjaminu Millepeidu.

Najveće ovacije na dodjeli izazvalo je pojavljivanje glumca Michaela Douglasa koji se nedavno izliječio od raka nakon dugih i mučnih mjeseci borbe. Stigao je u pratnji lijepe supruge i glumice Catherine Zete Jones.


Od drugih nagrada, serija 'Glee' dobila je globus za najbolju humorističnu seriju. Kao najbolji sporedni glumci u filmu 'Boksač', nagrađeni su Christian Bale i Mellisa Leo. Posebnu nagradu 'Cecile B. DeMille' za postignuća u umjetničkoj karijeri dobio je glumac Robert De Niro, a kojeg je Matt Damon najavio kao najvećeg glumca današnjice. Glumac Al Pacino nagrađen je kao najbolji glumac u miniserijama i filmu 'You Dont Know Jack'. Najboljom glumicom u miniseriji i filmu proglašena je Claire Danes za ulogu u filmu 'Temple Grandin', dok je Annette Bening dobila globus za najbolju glumicu u komediji ili mjuziklu za film 'The Kids Are All Right'. Za ulogu u seriji 'Sinovi anarhije' Katey Sagal osvojila je nagradu za najbolju glumicu u dramskim TV serijama.


Svečanu dodjelu nagrada vodio je britanski komičar Ricky Gervais koji u svojim najavama nije nimalo 'štedio' filmove 'The Tourist' i 'Sex i grad 2' zbog gomile poražavajućih kritika. Gervais čak i u uvodnom monologu na početku dodjele nije 'zaboravio' ni na glumce u istom tonu, pa je bio popraćen negodovanjem iz publike.

 

L.M./MojTV

Izvor: 24sata

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #2
    0 0
    Incognito incognito @ 17.1.2011. 22:59
    Zasluženo!!! 'Ko bi se nadao da ćemo Peggy Bundy gledati u takvom izdanju!...
  • #1
    0 0
    Beno beno @ 17.1.2011. 19:17

    Ne mogu se prestat smijat ludom Gervaisu!!! :D :D :D

    btw, nisam pogledao 6.sezonu LOSTa jos (cekam DVD :\ ) pa sam stao na 4:49 jer je poceo spominjat finale (inace - vjesto skakucem i izbjegavam infoe o zadnjoj sezoni otkad je prikazana). Ima li spoilera, smijem pogledat tih pol minute kraja?

Pogledaj sve komentare (2)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala