Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Nema više prijenosa Formule 1 na HTV-u, a upitan i Wimbledon!
Zbog rezanja budžeta Sportskom programu HTV-a, donešene su neke radikalne odluke i odabrani prioriteti

Nema više prijenosa Formule 1 na HTV-u, a upitan i Wimbledon!

Štednja je pogodila i HTV pa nema više prijenosa Formule 1. Kako je za Večernji list objasnio glavni urednik Sportskog programa Bruno Kovačević, zbog smanjenja budžeta sa 120 na 59 milijuna kuna i kresanja emitiranja reklama sa 9 na 6 minuta, bili su prisiljeni odabrati prioritete.

- Prošle smo godne dobili popust na Formulu 1, no ove godine ništa od toga. Prava na Formulu 1 stajala bi nas koliko i pet svjetskih prvenstava i jedno europsko. Riječ je o najvećim natjecanjima u rukometu, skijanju, vaterpolu, plivanju i gimnastici, te u košarci. Mi kao javna televizija primarno moramo pratiti hrvatske sportaše, klubove i reprezentacije. - pojasnio je Kovačević.

Ova odluka zasigurno će naići na neodobravanje ljubitelja brzina, a upitan je i prijenos jednog od najgledanijih Grand Slam turnira, onog iz Wimbledona.

- Zasad je upitan i najskuplji teniski Grand Slam turnir Wimbledon. Nismo od njega odustali, no tražimo način kako ga kupiti. Skuplji je od Roland Garrosa za 25 posto. Najmanje nam je isplativ Australian Open, ne samo zbog skupih satelitskih troškova nego i zbog vremenske razlike koja nam te mečeve donosi u rano jutro kada ih ne možemo marketinški pokriti - dodao je Bruno Kovačević.

Suradnja s Novom TV

No, pohvalio se kako je HTV javna televizija s najviše sporta u svom programu u Europi. Dio rješenja problema HTV je našao u dijeljenju prava s drugim televizijama.

- Pokušavamo dogovoriti takozvano sublicenciranje, da ne bismo izgubili najvažnije sportske događaje. Pokušavamo dogovoriti s drugim televizijama da stvari koje mi ne koristimo, koriste one. Recimo, s Novom TV podijelili smo Ligu prvaka, ona radi utorkom, a mi srijedom. A srijedu smo podijelili s Arenom, pa ona radi ono što mi ne možemo. Ekskluzivnost više ne mogu financijski podnijeti niti BBC, RAI i DSF, nego dijele troškove s drugima - kaže.

J.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #11
    0 0
    elfim elfim @ 22.1.2011. 18:15

    Poštovani

    Vjerujte mi da sam kupio novi TV od 94" samo da mogu gledati formulu F1.

    Znam da je TEŠKO, ali učinite nešto

    Hvala

    Pozdrav

    Pero 

  • #10
    0 0
    Danito danito @ 17.1.2011. 21:46

    a neee...sta sad :/ 

    morat cu vratit stari satelit nazad i gledat na njemackom rtl...ili uzet osnovni prosireni paket u maxtv...

    uzaaaaaaaaaaaaas

      

  • #9
    0 0
    Pulsar pulsar @ 17.1.2011. 19:38
    A šta drugo od njih očekivati... za sve nas bilo bi najbolje da sami sebe doživotno ukinu i da se zatim bace u Savu, na čelu s BrunomK koji koristi 1 kg gela za kosu po emisiji. Pih i oni....
  • #8
    0 0
    Ennio ennio @ 17.1.2011. 18:24
    I onda da ja plaćam televiziju !!!! Ma strašno !!!
  • #7
    0 0
    LordAdamko lordadamko @ 17.1.2011. 16:17
    pa ja nevjerujem...kad su objavili onaj clanak o dori stvarno sam mislio e sad je HTV spao na dno dna...al opet sam se prevario...pa za nepovjerovat... :|
Pogledaj sve komentare (11)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala