Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Počinje 99. po redu Australian Open!
Švicarac Roger Federer i Španjolac Rafael Nadal favoriti su prvog ovosezonskog Grand slam turnira

Počinje 99. po redu Australian Open!

U prelijepom Melbourneu, drugom po veličini australskom gradu, počinje prvi ovosezonski Grand slam turnir. Ljubitelji bijelog sporta, na 99. izdanju Australian Opena u slijedećih dva tjedna, imati će priliku na 23 terena gledati 128 tenisačica i isto toliko tenisača, koji će za čast podizanja pobjedničkog pehara morati pobijediti 7 mečeva za redom. Zvuči jednostavno, zar ne?

Pobjednik, odnosno pobjednica, Australiju će napustiti bogatiji za 2,2 milijuna australskih dolara (oko 1,6 milijuna eura), a sveukupno će igračicama i igračima biti podijeljeno ukupno 25 milijuna australskih dolara, zavisno od plasmana. Osvajači prošlog i pretprošlog muškog singla, Švicarac Roger Federer i Španjolac Rafael Nadal prvi su favoriti, a prvi reket Srbije Novak Đoković uz Britanca Murraya, potencijalno iznenađenje. Odlazak do kraja nekog tenisača van te četvorke malo je vjerojatan i bio bi prvorazredna senzacija.

Na Australian Open turnirima česta iznenađenja

U muškom singlu igra se na tri dobivena seta i fizička sprema mogla bi biti presudna. Ivan Ljubičić je prije nekoliko godina najbolje opisao zašto je Australian Open tako poseban: „Australian open dolazi nakon pauze i malo je tenisača u natjecateljskom ritmu. Iznenađenja su zato česta i uvijek se u završnici pojavi neko novo ime.“

Kod žena najveće šanse daju se Belgijkama Kim Clijsters i Justine Henin. No  u borbu za titulu najbolje, mogle bi se upustiti i domaća tenisačica Samantha Stosur uz dvije vodeće tenisačice sa WTA liste, danske Poljakinje (ili obrnuto) Caroline Wozniacki i Ruskinje Vere Zvonareve.

Karlović i Dodig već u prvom kolu - jedan protiv drugoga

Ždrijeb se poigrao sa našim tenisačima pa se tako već u prvom kolu namjerio Hrvat na Hrvata, Ivo Karlović i Ivan Dodig ukrstiti će rekete. Da stvar bude gora, pobjednik će igrati u idućem kolu protiv Novaka Đokovića. Bolji ždrijeb imali su Ivan Ljubičić i Marin Čilić koji su dobili lakše protivnike, a ako prođu i bolji raspored. Držati ćemo palčeve i našim djevojkama Mirjani Lučić i Karolini Šprem, iako su hrvatske tenisačice objektivno daleko od svojih najboljih teniskih dana.

Z.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala