Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Bitku na Neretvi pogledalo gotovo 800,000 gledatelja
Filmski ep Veljka Bulajića, jedan od deset najznačajnijih ratnih filmova, proteklog je tjedna bio najgledaniji

"Bitku na Neretvi" pogledalo gotovo 800,000 gledatelja

Izgleda da film Bitka na Neretvi Veljka Bulajića ponovno doživljava dane stare slave. Nakon što je prije nekoliko mjeseci uvršten među deset najznačajnijih ratnih filmova, prikazan je u subotu u večernjem terminu iza Dnevnika HRT-a, gdje je potukao sve rekorde gledanosti javne televizije proteklog tjedna. Pogledalo ga je 780 tisuća ljudi, odnosno 18,7 posto gledatelja. Ni druga vožnja Ivice Kostelića sa 18,3 posto nije uspjela nadmašiti gledanost kultnog ratnog filma iz 1969. godine. Iza njega našli su se HTV-ov Dnevnik (12,4-15,4 posto), Nedjeljom u 2 (14,7 posto) i Latinica (12,4 posto).

Priča o jednoj od najkrvavijih bitki iz Drugog svjetskog rata na našim prostorima, onoj za ranjenike, jedan je od najpoznatijih i najraskošnijih filmova jugoslovenske kinematografije. Impresivna glumačka ekipa koja je osim naših proslavljenih glumaca, uključivala i holivudske zvijezde Yula Brynnera, Orsona Wellesa i Franca Nera, odradila je maestralan posao, a to nije prošlo nezamjećeno ni u inozemstvu. 



 

U lipnju prošle godine objavljeno je kako je Bitka na Neretvi izabrana u deset najznačajnijih ratnih filmova na filmskom festivalu u Moskvi, te kreće u svjetsku kino i televizijsku distribuciju, prvo u Japanu, SAD-u i Italiji. Na tom su festivalu, u konkurenciji 120 filmova o Drugom svjetskom ratu, uz Bitku na Neretvi, u deset najboljih filmova uvršteni i Most na rijeci Kwai Davida Leana, Najduži dan Kena Annakina, Carstvo sunca Stevena Spielberga. Upravo tim je povodom i prikazana Bitka na Neretvi, koja doživljava vlastitu renesansu.

 

 J.K.
 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (5)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala