Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Online Film Critics Society objavili ovogodišnje pobjednike
Filmom 2010. godine proglašena je 'Društvena mreža', a glavni konkurent 'Početak' osvojio je samo dva priznanja

Online Film Critics Society objavili ovogodišnje pobjednike

Društvo online filmskih kritičara (Online Film Critics Society, OFCS), organizacija koja okuplja filmske kritičare koji pišu na Internetu, objavilo je dobitnike godišnjih nagrada koje se redovno dodjeljuju od 1997. godine. Navažniji pobjednik je Društvena mreža, proglašen najboljim filmom 2010.godine. Osim te nagrade je osvojio i nagradu za najbolju režiju (David Fincher) i najbolji adaptirani scenarij (Aaron Sorkin).

Početak, SF-triler koji se smatrao jednim od glavnih konkurenata, odnosno favorita za najprestižnije nagrade, uspio je osvojiti dva priznanja za najbolji originalni scenarij (Christopher Nolan) i najbolju montažu (Ben Smith). Još jedan film s dvije nagrade je i True Grit braće Coen, remake znamenitog vesterna Jednooki šerif proglašen je filmom s najboljom sporednom glumicom (Hailee Steinfeld) i fotografijom (Roger Deakins).


Colin Firth, koji se smatra "oskarovskim" favoritom zbog uloge mucavog britanskog kralja u King's Speech, to je potvrdio nagradom OFCS za najbolju mušku ulogu. Natalie Portman u ulozi balerine u trileru Black Swan je osvojila nagradu za najbolju glavnu glumicu. Christian Bale u ulozi ovisnika o cracku u filmu The Fighter je, pak, osvojio nagradu za najboljeg sporednog glumca.

U specijaliziranim kategorijama su pobjednicima proglašeni Priča o igračkama 3 kao najbolji animirani film, južnokorejska drama Majka kao najbolji film izvan engleskog govornog područja, a Exit Through the Gift Shop znamenitog uličnog umjetnika Banksyja, posvećen njegovom kolegi Thierryju Guetti, dobio je nagradu za najbolji dokumentarni film.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (2)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala