Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Top 10 'najskidanijih' filmova i serija u 2010. godini
Najskidaniji film putem interneta je Cameronov 'Avatar', među serijama tu titulu je uvjerljivo osvojio 'Lost'

Top 10 'najskidanijih' filmova i serija u 2010. godini

Kako je 2010. godina službeno završila, u medijima se pojavljuju različite top ljestvice. Uz uobičajene ljestvice za najbolju glazbu, albume, filmove, serije i događaje, tu su i top ljestvice poput ove, koje prate "najskidanije" filmove i serije na internetu.

Najpiratiziraniji film ove godine je "Avatar" Jamesa Camerona. Nimalo ne čudi što je to tako,  jer je to najunosniji film ikada, a skinut je cca. 16.580,000 puta i to samo putem torrenta. Ta brojka mogla bi se u grubo pretočiti na najmanje 250 milijuna dolara u prodaji karata na kino blagajnama. Uz "Avatar" najskidaniji film je i geek akcijska komedija "Kick-Ass" koja se jedva i probila u originalnom prikazivanju u kinima. Izgleda da je film bio namijenjen upravo geek zajednici, koja toliko skida filmove, umjesto da idu u kino dvorane. Primjerice film "Scott Pilgrim" Edgara Wrighta nije ušao na ljestvicu najskidanijih filmova no, isto tako nije ni prošao najbolje na kino blagajnama, a u isto vrijeme bio je namijenjen tzv. geek publici. Nema pravila, no ljudi skidaju ono što im se najviše sviđa i što stvori određeni internet buzz.


Kad je riječ o serijama, "Lost" je uvjerljivo najskidanija serija prošle godine s preko 5 milijuna downloada po jednoj epizodi. "Lost" prate popularne serije "Heroes" i "Dexter". Top ljestvice downloada mogu komotno prikazati određeni odaziv prosječnih gledatelja. Zanima ih znanstvena fantastika, akcija, triler, komedija i zabava te sveprisutne doktorske serije. Pravila nema, jer sudeći po top ljestvici, zanima ih sve živo u ponudi tv kuća. U obzir download ljestvica se naravno moraju uzeti i korisnici koji ne žive u Americi, jer oni ne primaju određene kanale na kojima se prikazuju navedene serije pa ih "moraju" skinuti s interneta ili pričekati da se počnu prikazivati na lokalnim televizijskim postajama.

Nadamo se da Vam ne moramo napominjati da je skidanje filmova i serija s interneta ilegalno.

 

L.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala