Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Zašto film 'How Do You Know' košta čak 120 milijuna dolara?
Brooksov film s trivijalnom radnjom, bez specijalnih efekata, snimljen u studiju, ali s velikim glumačkim zvijezdama

Zašto film 'How Do You Know' košta čak 120 milijuna dolara?

U središtu zimske sheme novih filmova u kinu, kada se otkrivaju veliki blockbusteri poput 'Tron: Legacy', 'Harry Potter 7' ili nove 'Narnie', koji pritom koštaju nezamislive svote novaca, gledatelji za svoj novac očekuju ipak nešto drukčije i spektakularnije. Spektakularno u smislu da se doslovno utrošen novac 'vidi' i na velikom platnu putem 3D naočala. Stavimo na stranu efekte na koje zna otići dobar dio predviđenog budžeta i podsjetimo se, kako filmske zvijezde isto tako znaju puno koštati.

Primjerice, novi film Jamesa L. Brooksa 'How Do You Know' je blještava hollywoodska mainstream-komedija koja se očito prodaje zbog simpatije gledatelja prema zvijezdama s A-liste, koje se pojavljuju u filmu. Takav pothvat za prodaju, naravno dolazi s impozantnom cijenom, a radi se o ni manje ni više nego o 120 milijuna dolara.

Pitate se vjerojatno kako jedan ovakav, naočigled običan film, bez nekakvih pretjeranih specijalnih efekata, snimljen uglavnom u studiju može koštati ovoliko puno? Odgovor je; skupe zvijezde! Samo je 50 milijuna dolara od budžeta filma otišlo na njihove honorare, od kojih je Reese Witherspoon zaradila 15 milijuna, bezvremenski Jack Nicholson uhvatio je 12 milijuna, Owen Wilson pak 10 milijuna, a jadan Paul Rudd pokupio je samo 3 milijuna dolara. Žalosno je kako je upravo Paul Rudd u glavnoj muškoj ulozi te je navodno, jedini i najbolji razlog zbog kojeg bi se film trebao uopće i pogledati. Izgleda kako je Brooks redatelj koji, po svemu sudeći, snimi dva filma u 10 godina i pritom dobije 10 milijuna dolara.

U spomenutoj romantičnoj komediji, radnja se vrti oko profesionalne sportašice Lise Jorgenson (Reese Witherspoon) koja shvati kako više nije mlada te se želi napokon skrasiti. Lisa susreće poslovnjaka Georgea (Paul Rudd) koji je pak u životnoj krizi. U ljubavnom trokutu, George se treba 'natjecati' protiv njezinog sadašnjeg dečka Mattya (Owen Wilson) kako bi osvojio Lisu. U ulozi glavnog Georgeovog povjerenika, nalazi se Jack Nicholson, koji je ujedno i Georgeov otac te jedina osoba koja mu pomaže u kompleksnoj situaciji.

Kako radnja filma nije ništa spektakularno novo na horizontu, očigledno je kako se producenti nadaju kako će 'How Do You Know' proći iznimno dobro u kinima prateći pritom prošlogodišnji hit 'It's Complicated', koji je zaradio 219 milijuna dolara, a koštao je svega 85 milijuna.

Film se premijerno prikazuje 17. prosinca uz vrlo jake konkurente, poput 3D znanstveno fantastični nastavak filma Tron nazvan 'Tron: Legacy te' 'Yogi Bear', film koji je ujedno hibrid 3D animacije i stvarnoga svijeta.

 

L.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala