Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


'Oscar' se osmjehuje 'Društvenoj mreži' Davida Finchera
Društvo filmskih kritičara Los Angelesa dodjelilo je godišnje nagrade, a u četiri kategorije nagrade je odnio film o 'Fejsu'

'Oscar' se osmjehuje 'Društvenoj mreži' Davida Finchera

Udruga filmskih kritičara iz Los Angelesa objavila je ovogodišnje laureate. Nagrade kritičara LA-a tradicionalno se smatraju vrlo dobrim predviđanjem za najveću godišnju nagradu - Oscar, te su vrlo cijenjene, a osim glavnih dobitnika svake se godine imenuju i drugoplasirani laureati.

Među nagrađenima najbolje su prošli filmovi Društvena mreža Davida Finchera i Carlos Oliviera Assayasa. Fincherov je film pokupio nagrade za najboljeg redatelja, film, scenarij i pjesmu godine. Carlos je podijelio nagradu za najboljeg redatelja te proglašen je najboljim stranim filmom. Carlos je kao film godine drugoplasiran, dok je glumac Edgar Ramirez također umalo odnio nagradu za najboljeg glumca.


No, nagrada za najboljeg glumca otišla je u ruke Colina Firtha za ulogu u filmu Kraljev govor, a britanskog se glumca već duže vrijeme smatra kao jednog od favorita za Oscara. Kim Hye-ja najbolja je glumica za film Majka, dok je najboljom sporednom proglašena Jacki Weaver u Životinjskom carstvu. Pravo iznenađenje u kategoriji sporednog glumca bio je Niels Arestrup za Proroka, koji je pobjedu odnio ispred glumaca kao što su Christian Bale i Geoffrey Rush.


Priča o igračkama 3 dodala je još jednu nagradu na polici kao najbolji animirani film, a Zadnji vlak kući Lixin Fan proglašen je najboljim dokumentarcem.

Prošle godine, losanđeleski kritičari najboljim su filmom bili proglasili Narednika Jamesa Kathryn Bigelow, koji je kasnije trijumfirao i na Oscarima. Fincherova Socijalna mreža zadnjih tjedana niže nagradu za nagradom, a samo u zadnja dva dana, tri su ga udruge filmskih kritičara - iz Bostona, New Yorka i Los Angelesa - proglasile filmom godine 2010. Hoće li tako biti i na Oscarima, znat ćemo za dva mjeseca.

J.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #2
    0 0
    MaryJackie maryjackie @ 13.12.2010. 16:31
    ne spominju se ženske uloge? kritičari prdviđaju oscara natalie portman za film the black swan...a iskreno gledajući film, i zaslužila ga je...
  • #1
    0 0
    jglhl jglhl @ 13.12.2010. 8:31
    The Social Network je super film, ali ja iskreno mislim da je Inception mnogo bolji. Mada opet sumnjam da ce Inception uspjeti na Oskaru jer inace ne vole sci-fi filmove.
Pogledaj sve komentare (2)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala