Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Tim Burton putem Twittera s fanovima piše priču za crtić
Kako bi oživio svog animiranog lika 'Stainboya', Burton je pozvao korisnike da svojim tweetovima kreiraju priču

Tim Burton putem Twittera s fanovima piše priču za crtić

Prva linija potencijale priče, započela je od strane samog Burtona, a glasi: "Stainboy, koristeći svoje očite moći, pozvan je da istraži misterioznu svijetleću masu na podu galerije". Stainboy je inače ekvivalent klincu koji piški u krevet (eng. stain= mrlja).

Projekt koji je započeo 22. listopada i trajat će sve do 06. prosinca, uzimati će najbolji tweet dana, koji će se dodavati u narativni dio cjelokupne priče.

Za sada se Burton još nije izjasnio što namjerava učiniti s finalnom pričom. No, ranije epizode koje je napravio u 2000. godini sa studijom Flinch, u tehnici flash animacije, bile su popularne među fanovima.

U prijašnjim kratkim web crtićima, Stainboy radi za policiju s Burbanka (parodirajući na Burtonovo rodno mjesto) i na početku svake epizode dobiva naređenje da istraži i uhiti sve one koji rade probleme. Mnoštvo negativaca u seriji bili su čudaci, koji nisu niti na jedan bizaran način spadali u vanjski svijet. Finalna epizoda Stainboya bila je u obliku flashbacka njegove rane mladosti u sirotištu, napipavajuću veću priču te potencijalne nastavke.

No, nakon tih šest epizoda u 2000. godini do sada nije nastalo ništa novo. Stainboy se isto tako spominje i u knjizi Burtonovih kratkih priča "The Melancholy Death Of Oyster Boy & Other Stories" kao mladi i nervozni super junak.

Burtonu ovo nije jedino putovanje i inicijaliziranje starijih projekata. Trenutno radi na animiranom remakeu svog ranog kratkog filma "Frankenweenie" u kojemu dječak izgubi svojeg voljenog psa te ga kasnije vrati u stilu Frankensteinovog čudovišta. Paralelno radi i na gotičkom hororu "Dark Shadows" u kojem naravno glumi njegov prijatelj i česti suradnik Johnny Depp.

 

L.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #1
    0 0
    jua jua @ 27.11.2010. 16:09
    Imam knjigu "The melancholy death of Oyster boy & other stories" i kad sam je čitala malo mi je falilo da se ne ugušim od smijeha. Obožavam Burtonova djela i jedva čekam vidjeti što će Stain boy napraviti iduće, iako mi je draži Mummy boy. XD
Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala