Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Norm iz 'Kafića Uzdravlje' često se prisjeća dobrih starih vremena
George Wendt utjelovio je lik slavnog Norma, pivopije koji je konstantno sjedio u kafiću i nikada platio račun

Norm iz 'Kafića Uzdravlje' često se prisjeća dobrih starih vremena

George Wendt je jedan od onih glumaca, koje kada vidite, zasigurno se zapitate "zar je on još uvijek živ"? Nažalost, nakon što je utjelovio lik Norma Petersona u sitcom klasiku "Kafić Uzdravlje", za razliku od većine glumačke postave serije, nije imao previše zapaženih uloga.


No, nakon svih tih godina, Wendt se i dalje rado prisjeća te često razmišlja o toj seriji koja je od njega napravila kultnog lika.

- Sanjam o 'Kafiću Uzdravlje'. Kao kad idete na dijetu i sanjate o pizzi. Uvijek se rado sjetim tih predivnih godina. Uživao sam radeći na seriji - izjavio je Wendt.

Norm je u seriji inače računovođa, no prebacuje se na posao dekoriranja stanova, što se na kraju ispostavi kao posao snova za njega. Norm je isto tako izvrsni kušač i ljubitelj piva, što objašnjava njegovo konstantno bdjenje u kafiću. Kroz cijelo trajanje serije, dugogodišnja šala bila je na račun Normovog velikog neplaćenog računa u kafiću. Na kraju serije, vlasnik Sam Malone morao je poslati račun u NASA-u da ga izračunaju. U nekoliko slučajeva, kada je Norm pio u drugim kafićima, bio bi ubrzo izbačen van, jer su od njega zahtijevali da odmah plati račun. Normov najbolji prijatelj Cliff Clavin je bio poštar i kolega 'cuger' u legendarnom kafiću.



Za razliku od ostatka glumačke postave, poput Teda Dansona koji je utjelovio lik Sama Malonea, vlasnika kafića te bivšeg igrača baseballa, Woody Harrelsona koji je glumio pomoćnog konobara "Woody" Boyda, Kirstie Alley koja je bila menađerica i konobarica pod imenom Rebecca Howe te Kelsey Grammer koji je utjelovio poznatog psihijatra Frasier Cranea, George Wendt nije napravio neki proboj u svojoj daljnjoj karijeri već je ostao ponajviše kao sporedan lik u različitim tv serijama te pokoji karakterni glumac u nekom B filmu.

No, karijera mu nipošto ne pati jer u svom opusu ima nekoliko Broadwayskih predstava, poput uloge u "Hairsprayu" gdje je utjelovio lik Edne Turnblad te 'Elf the Musical' u kojem glumi Djeda Mraza. Predstava 'Elf the Musical' premijerno je prikazana 14. studenog.

- Ne baš toliko davno sanjao sam kako sam se smijao na probama za seriju, zatim sam se probudio i shvatio kako serije više nema. Kada bih gledao televiziju i naišao na seriju, gledao bih ju uvijek iznova - kazao je Wendt prisjećajući se lijepih uspomena.

No nisu svi toliko daleko i nisu svi stranci, kako nezaboravna pjesma na početku serije "Where Everybody Knows Your Name" sugerira, Wednt kaže kako su gotovo svi i dalje prijatelji i da su u kontaktu:

- Baš sam neki dan vidio Kelseya na Broadwayskoj predstavi 'La Cage'. Bilo je sjajno! Ted Danson snima novi film na Aljasci o morskim kitovima. Čujem se s njima svima povremeno - izjavio je Wendt.

 

L.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala