Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Gondryev 'The Green Hornet' bi sigurno preporučili poznanicima
Unatoč predviđenom debaklu i lošem izboru redatelja, 93% gledatelja je oduševljeno filmom i Sethom Rogenom

Gondryev 'The Green Hornet' bi sigurno preporučili poznanicima

Foto: PR Photos

Mjesecima nije bilo nikakvih dobrih vijesti, nego samo loših predikcija za novi film Michela Gondrya 'The Green Hornet' sa Seth Rogenom u naslovnoj ulozi.

Od kada je produkcija na filmu započela, film je bio vreća za udaranje fanova starog serijala, po kojem je rađen novi film. Obožavatelji su se još više zajapurili kada su vidjeli prve snimke iz filma i to ovog ljeta na Comic-Conu, hollywoodskom najdražem medija - hype festivalu. Kako se pisalo na internetskim blogovima, film je navodno apsolutni debakl. Konstatiralo se kako je Gondry zapravo loš izbor za rad na projektu te kako je Rogenu dodijeljena kriva naslovna uloga.

Skepticizam oko filma je još više porastao nakon objave datuma izlaska filma koji je predviđen za 14. siječanj. Datum, koji nimalo ne odiše ničim zanimljivim, koliko bi se za jedan skupocjeni film, rađen po stripu, očekivalo. Neki mediji išli su toliko daleko i napisali kako film nije izašao ovo ljeto jer ga se Sony (distributer filma) srami pokazati.

Nakon niza lošeg publiciteta, izgleda kako se stvari najednom mijenjanju na bolje. Probna premijera prije tjedan dana prošla je puno bolje nego je to itko mogao očekivati. Probne premijere filmskih kuća imaju običaj pokazati film malom broju ljudi, koji onda glasaju za film. Ukoliko im se svidi, film izlazi takav kakav je, ukoliko se grupi film ipak ne svidi, onda se rade izmjene.

Seth Rogen je inače za netipičnu ulogu Britta Reida (ili Green Horneta) izgubio podosta kila. Isprva, ulogu je trebao dobiti George Clooney kada je film upao u probleme, dok je bio pod studijem Universal.

'The Green Hornet' je zapravo maskirani superheroj, kojeg su kreirali George W. Trendle i Fran Striker tokom 30ih godina za jednu radijsku emisiju. Kasnije je lik postao popularan kroz niz stripova, televizijskih serija i filmova. Svojevrsni "reboot" franšize režirao je Michel Gondry poznatiji po filmovima 'Eternal Sunshine of the Spotless Mind' i 'Be Kind Rewind' te mnoštvu inovativnih video spotova, koje je kreirao u zadnjih 20 godina.

Radnja filma vrti se oko Britt Reida (Seth Rogen), sina bogatog novinskog izdavača Jamesa Reida (Tom Wilkinson) koji živi život playboya, na račun bogatstva koje je stvorio njegov otac. Nakon smrti oca, koji mu je predvidio veliku ostavštinu, Britt upoznaje očevog zaposlenika po imenu Kato (Jay Chou) koji je puno više od onoga kako se isprva čini. Nakon što Britt sazna kako Kato u tajnosti ima veliki spremnik oružja i razno raznih sumnjivih gadgeta, odluči kako bi njih dvoje trebali postati borci protiv kriminala. Britt ubrzo preuzima identitet Green Horneta te uz pomoć svoje tajnice Lenore Case (Cameron Diaz) pokušava stati na kraj kriminalcu po imenu Chudnofsky (glumi ga Christoph Waltz, poznatiji kao Hans Landa iz Tarantivnovog filma 'Inglorious Bastards') koji kontrolira kriminalni milje. Green Hornet koristi drukčiji pristup od uobičajenih superheroja. Njih dvojica, umjesto da se direktno bore s kriminalcima, prividno sami postaju kriminalci, kako bi se približili miljeu za lakši napad i rezoluciju kriminalne situacije.

Ukoliko se sudbina ovog filma na kraju ipak pozlati, mogli bi imati franšizu filma o stripovskom superheroju koja je pozitivna alternativa popularnim Marvelovim i DC-evim mainstream naslovima, poput Supermana, Spidermana i serijala X-Men.

 

L.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala