Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Kraljevsko vjenčanje Williama i Kate najavljeno za ljeto
Upoznali su se na fakultetu, prekidali i pokušavali nekoliko puta, zaručili se u listopadu i vjenčat će se iduće ljeto

Kraljevsko vjenčanje Williama i Kate najavljeno za ljeto

Foto: PR Photos

Par koji već skoro osam godina prekida, pa ponovno ulazi u vezu, konačno je oduševio svoje sljedbenike, premda se od samog početka njihove veze pričalo o mogućem vjenčanju.

Objava o zarukama te najava vjenčanja došla je iz Clarence Housea u Westminsteru od kuda su najavili kako će se par vjenčati u proljeće ili ljeto sljedeće godine. Točan datum nije otkriven, no sumnja se kako bi cereromija u Londonu mogla biti najveća u Velikoj Britaniji od vjenčanja njegove majke Diane (Lady Di) s ocem princom Charlesom.

- Svi su veoma sretni. Od kada je s Kate, nije pogledao niti jednu drugu žensku osobu. Ona će biti divna žena i predivna princeza - rekao je stari obiteljski prijatelj.

Princ William je stariji sin princa Charlesa i princeze Diane, te unuk kraljice Elizabete II i princa Philipa - Vojvode od Edinburgha. Kao princ, William je drugi u redu iza svojeg oca za nasljedništvo 16 nezavisnih pokrajina, premda je vezan i  živi u Ujedinjenim Kraljevstvom.

Catherine Elizabeth (poznatija kao Kate) Middleton upoznala je Williama na Sveučilištu St. Andrews. Ubrzo su ušli u vezu, a kratko nakon toga, uslijedila je velika medijska pompa oko spomenute ljubavne priče. Prije pet godina je čak odvjetnik od Kate, u njezino ime zatražio zabranu pristupa, zbog navodnog kontinuiranog uznemiravanja.


Princ William svojoj je zaručnici tada darovao i zaručnički prsten svoje majke Diane, kako bi obilježio svoju vjeru budućoj supruzi i princezi. Nakon što je vijest procurila u javnost, William je potvrdio kako je Kate poklonio upravo onaj dijamantni i safirni prsten, koji je nosila njegova tragično preminula majka, Diana, princeza od Walesa.

- Kao što ste mogli do sada prepoznati, radi se o zaručničkom prstenu moje majke. Dakle, naravno da meni ima jako posebno značenje, isto koliko mi je sada i Kate posebna. To je bio moj način, na koji bih htio da moja majka bude sveprisutna u ovome činu i činjenici da ćemo Kate i ja provesti ostatak života zajedno - izjavio je princ William.

William je nasljednik kraljevske obitelji i mogao bi jednog dana postati i kralj, dok bi Kate u tom slučaju postala njegova pratilja na prijestolju.

Objavljeno je kako se par zaručio u listopadu ove godine, tijekom desetodnevnog putovanja u Kenyi. Nakon vjenčanja, par će nastaviti život u južnom Walesu, gdje će princ William nastaviti služenje svoje dužnosti za britanske zračne snage.

 

L.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala