Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Konačno! Harry Potter premijerno prikazan u Londonu
U istom kinu odakle je sve počelo Emma Watson, Daniel Radcliffe i Rupert Grin najavili su film kao "početak kraja"

Konačno! Harry Potter premijerno prikazan u Londonu

Foto: PRPhotos

Usprkos kiši i vjetru, tisuće odanih fanova okupile su se sinoć u Londonu kako bi pozdravili Daniela Radcliffa poznatijeg kao Harry Potter, Emmu Watson kao Hermione Granger  i Ruperta Grina kao Rona Weaslyja, na premijeri dugoočekivanog sedmog Harry Pottera.

Harry Potter i Darovi smrti - Dio 1., nestrpljivo je očekivan diljem svijeta. Pretposljedni je to nastavak sage o malom čarobnjaku, snimljen prema knjigama J.K. Rowling, a pokriva jedva polovicu finalne knjige. Druga polovica ekranizirana je u Harryju Potteru i darovima smrti - Dio 2. i dolazi u kina u srpnju 2011.
Sinoćnja premijera u londonskom kinu Odeon sigurno je bila emotivna večer za glavne glumce filma, koji su se na neki način, na premijeri opraštali od dekade svog života koja ih je učinila slavnima i bogatima.

- To je kraj jedne ere. Nekako ovu premijeru gledam kao početak kraja - rekao je mladi Daniel Radcliffe, za fanove poznatiji kao Harry.

Osim glavnih zvijezda, na crvenom tepihu pojavili su se i Helena Bonham Carter koja je u filmu utjelovila Bellatrix Lestrange, te Ralph Fiennes koji igra zlog Voldermorta, a naravno, događaj ne bi mogao biti svečan ni bez J.K. Rowling. Književnica je rekla kako joj ovaj, sedmi, nastavak - najdraži od svih dosada snimljenih. Događaj, koji se odvio u istom kinu kao i premijera prvog filma prije devet godina, preko internetskih kamera pratile su stotine tisuća fanova diljem svijeta.
Zagriženi fanovi kampirali su ispred kina više od 30 sati, samo kako bi nakratko vidjeli omiljene junake, koje na velikom ekranu gledaju preko deset godina. Dvije dvadesetogodišnje Amerikanke rekle su kako su se osjećale dužnima pridružiti se masi ispred kina, kojih je bilo oko sedam tisuća, jer su odrasle uz knjige i filmove o Harryju.

Producenti se nadaju kako će film probiti granicu od milijardu dolara zarade na kino blagajnama, no otkako je studio odbio 3D verziju, procjenjuje se kako će biti malo teže postići taj cilj. Druge velike franšize poput Slagalice strave, Shreka i Priče o igračkama dodatno su ojačale okrenuvši se 3D tehnologiji. No, ipak postoji mogućnost da bi Darovi smrti - Dio 2. mogli biti u 3D-u kada se idućeg srpnja pojavi u kinima.

Svečana premijera u Hrvatskoj održava se 16. studenog, a dva dana kasnije, film kreće u redovitu kino distribuciju.

J.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala