Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Spielberg i Jackson na velika platna dovode belgijskog Tintina
Hergéovi oživljeni likovi nadmašuju sve ono što smo do sada ikada vidjeli kod kompjuterski animiranih likova

Spielberg i Jackson na velika platna dovode belgijskog Tintina

Novi film Stevena Spielberga u produkciji Petera Jacksona adaptacija je popularnog serijala Tintinovih knjiga belgijskog pisca Hergéa, punim imenom Georges Prosper Remi.

Spielberg je dobio prava na Tintina još 1983. godine nakon Hergéove smrti, a projektu se odlučio posvetiti 2002 godine. Nakon što je Spielberg 1981. završio film 'Indiana Jones - Riders of the Lost Ark', u jednoj od recenziji filma otkrio je usporedbu s Tintinom. Iz znatiželje, Spielberg je potajno kupio sva izdanja knjiga na francuskom jeziku, a znanje jezika mu tada uopće nije bilo potrebno kako bi se istog treba zaljubio u umjetnost, koja se krila u koricama tih knjiga.

U međuvremenu, Hergé koji nije bio zadovoljan s prijašnjim filmskim verzijama i crtićem, koji su napravljeni po njegovim knjigama, postao je fan Spielbergova rada. Bio je uvjeren kako je on jedina osoba na svijetu koja bi mogla dostojanstveno Tintina pretvoriti u film.

Za snimanja 'Indiana Jones and the Temple of Doom', 1983. godine, Spielberg se planirao sastati s Hergéom u Londonu, no tog tjedna, belgijski autor je iznenada preminuo. Hergéova žena odlučila je dati Spielbergu prava na Tintina, uvjerena kako je upravo to bila želja njezinog preminulog muža.

Danas, nakon godina probnih scenarija i raznih vizija, Spielberg se konačno vraća svom projektu koji je odgađao već dovoljno dugo. Za pomoć, pozvao je svojeg prijatelja Petera Jacksona.

Ideja je da se film snimi digitalno uz motion capture likova. Prije četiri godine napravili su 20-minutni test u studiju u kojem je James Cameron snimio 'Avatar'.

U spomenutom studiju, za vrijeme snimanja, nalazio se i glumac Andy Serkis (poznatiji kao Smeagol iz trilogije 'The Lord of the Rings' koji u Tintinu glumi kapetana Haddocka) te Peter Jackson, koji je za potrebe testa glumio Tintina, Robert Zemeckis koji nakon nekoliko motion capture filmova ima najviše iskustva s tom tehnikom i James Cameron koji se tamo našao i odlučio nadgledati projekt. Test je bio zadovoljavajuć te dokazao kako se film tom tehnikom uistinu može realizirati.

- Kreiramo likove kako bi izgledali fotorealistično kao i materijal njihove odjeće, pore na licu te svaka vlas na tjemenu. Svi izgledaju kao pravi pravcati ljudi, ali ljudi u Hergéovoj viziji, naravno - izjavio je Peter Jackson tijekom produkcije filma.

Snimanje filma pod nazivom 'The Adventures of Tintin: Secter of the Unicorn' započelo je 2009. godine i od tada je u post-produkciji. Premijera je zakazana za listopad 2011. godine.

U filmu će glumiti Jamie Bell, poznatiji kao naslovni lik u filmu 'Billy Elliot' (njegov pas 'Snowy' biti će u potpunosti animiran), već spomenuti Andy Serkis kao kapetan Haddock te Simon Pegg, Nick Frost i Daniel Craig.

Priča je zapravo spoj triju Hergéovih priča - 'The Crab with the Golden Claws', 'The Secret of the Unicorn' i 'Red Rackham's Treasure'.

- Prvi dio filma, koji je ujedno i najmisteriozniji biti će u stilu film-noira i njemačkog Brechtovog kazališta. Film će biti jedna velika avantura - kazao je Spielberg pojašnjavajući priču.

Gledajući u budućnost, Spielberg i Jackson najavili su i potencijalne nastavke od kojih bi drugi po redu trebao režirao Peter Jackson, a treći možda čak i zajedno.

 

L.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala