Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Neko vrijeme neće biti Katje Kušec na malim ekranima
Novinarke i urednice Kušec, Saucha i Svetl suspendirane su zbog izvještavanja o povratku Sanadera

Neko vrijeme neće biti Katje Kušec na malim ekranima

Foto: jutarnji.hr, HRT

Katja Kušec, Ljiljana Saucha i Inja Svetl suspendirane su svojih radnih mjesta zbog "predugog" izvještavanja o povratku Ive Sanadera u Sabor. Tako je odlučio Renato Kunić, v.d. glavnog urednika, navodeći kao razlog neprimjereno dugu minutažu koja je posvećena Sanaderu prošlog petka.

Dok je uobičajno trajanje priloga četrdesetak sekundi, novinarke su zaključile kako je povratak Sanadera aktualna tema koja pobuđuje interes javnosti te je prilog trajao oko 5 i pol minuta, što je gotovo polovica uobičajnog trajanja podnevnog Dnevnika, piše jutarnji.hr. No, kako se neslužbeno doznaje, minutaža nije jedino što im se zamjera, već im se prigovorilo kako je Sanaderov povratak tema koja ne zanima gledatelje.

Suspendirane novinarke ne znaju do kada će kazna trajati, jer im to nije rečeno, a podnevni će Dnevnik do daljnjega raditi Ilija Jandrić, Slavica Babić i Katarina Periša Čakarun.

Suspendirana i Lamija Alečković

No nisu Kušec, Saucha i Svetl jedine novinarke Informativnog programa HRT-a koje su u suspenziji ovih dana.

Tako je suspendirana te prijavljena etičkom povjerenstvu i Lamija Alečković, koja inače vodi i uređuje Dnevnik 3. No ona nije suspendirana zbog nečeg što je govorila, već zbog onog što je nosila. Naime, pretprošlog vikenda Alečković se pojavila na televiziji noseći majicu sa otisnutim velikim parfemom Chanel No.1, koji u stvarnosti ne postoji. Nadređeni su to protumačili kao prikriveno reklamiranje te se ni ona neko vrijeme neće pojavljivati na malim ekranima.

J.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala