Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Nakon četiri godine Boratov brat Amerima ipak uzvraća udarac!
Redatelj filma 'My Brother, Borat' htio je snimiti film odmah nakon 'Borata', zbog financija ga je tek sada uspio dovršiti

Nakon četiri godine Boratov brat Amerima ipak uzvraća udarac!

Foto: PR Photos

Čini se kako su si svi na svijetu voljeli britanskog komičara Sachu Barona Cohena u fiktivnom liku ekscentrika Borata… osim naravno, stvarnih stanovnika Kazahstana.

Nakon pune četiri godine otkad je 'Borat' snimljen, Kazahstan je pripremio konačnu osvetu u još neslužbenom nastavku filma - 'My Brother, Borat'.

Inače, u 'Boratu' je Cohen glumio kazahstanskog novinara koji dolazi u Ameriku upoznati se s njezinom kulturom i običajima (ispostavilo se da je kasnije bio i u velikoj spontanoj potrazi za zamamnom plavušom C.J. aka Pamelom Anderson). Pritom je sebe i svoje domaćine dovodio u neugodnosti s popratnim rasističkim komentarima.

U filmu je Kazahstan prikazan prije svega kao nazadna zemlja u kojoj cvjeta prostitucija, kriminal, antisemitizam i incest. Sve to skupa je onda toliko razljutilo predsjednika Kazahstana koji se čak požalio tadašnjem britanskom premijeru Tonyu Blairu.

No, kako sve ipak na kraju dođe na svoje, kazahstanski redatelj Erkin Raskišev odlučio je svijetu prikazati srednjoaziijsku republiku Kazahstan u njenom pravom svjetlu. Redatelj Erkin svojim je novim filmom želio dati do znanja da je 'Borat', kao i Cohenovo predstavljanje Kazahstana, samo velika izmišljotina.

Erkin će u filmu glumiti mladog Amerikanca Johna, koji nakon što odgleda 'Borata', dolazi u njegovo rodno mjesto u Kazahstanu gdje upoznaje Boratovog brata. John ga najprije izvlači iz ludnice, a nakon toga njih dvojica doživljavaju razne pustolovine. U jednom trenu će čak poželjeti kupiti Kip slobode i preseliti ga u Kazahstan, a John navodno u međuvremenu i zatrudni (??).

Film je snimljen na ruskom jeziku i prepun je lokalnih izvornih pošalica, a premijera se očekuje početkom 2011. godine.

Redatelj filma naglasio je kako bi svakako volio da se film pogleda u Americi, ali i u ostatku svijeta. Nadodao je i da je spreman obraniti nacionalnu čast u slučaju bilo kakvih tužbi.

Izgleda da je Kazahstancima zaista dozlogrdilo ismijavanje na nacionalnoj razini. Yaksemash!!!

 

L.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (2)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala