Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Peter Jackson zna tko je Hobit!
Službeno je potvrđena većina glavnih glumaca, a dva glavna lika glume Richard Armitage i Martin Freeman, za koje Jackson ne krije oduševljenje

Peter Jackson zna tko je Hobit!

Foto: PRPhotos

Dok traju pregovori hoće li se snimanje dugo očekivanog Hobita odvijati na Novom Zelandu, poznati su glumci kojima je pripala čast da utjelove magične likove Međuzemlja. Dakle, Hobbit je Martin Freeman, britanski glumac poznat po ulogama u Vodiču za autostopere po galaksiji i Hot fuzzu.

Peter Jackson službeno je najavio većinu ključnih glumaca u dvodjelnom prethodniku trilogiji Gospodar prstenova, uključujući i Freemana, za kojeg već neko vrijeme kruže glasine kako će upravo on utjeloviti Bilba Bagginsa. Kao Thorin Oakenshielf, vođa družine patuljaka, pojavit će se još jedan Britanac, Richard Armitage.

Hvalospjevi Petera Jacksona

- Unatoč raznim glasinama i špekulacijama koje su okružile ulogu Hobita, za nas je uvijek bio samo jedan Bilbo Baggins - komentirao je Jackson Freemanov odabir. - Rijetki su trenuci u karijeri kada naletite na glumca za kojeg ste sigurni da je rođen za neku ulogu, a to je upravo bio slučaj kada sam upoznao Martina. Inteligentan je, duhovit, iznenađujuć i hrabar - kao i Bilbo, te se osjećam jako ponosan što mogu objaviti da je upravo on naš Hobit - nije krio oduševljenje Peter Jackson.

Govoreći o Armitageu, Jackson je istaknuo - Ne možemo dočekati početak ove pustolovine s Richardom i osjećamo se veoma sretnima što je jedan od najomiljenijih likova Međuzemlja u tako dobrim rukama - pun je hvalospjeva redatelj.

Još sedam glumaca dobilo je uloge patuljaka - Aiden Turner i Rob Kazinsky kao Kili i Fili, Graham McTavish kao Dwalin, John Callen kao Oin, Stephen Hunter kao Bombur, Mark Hadlow kao Dori i Peter Hambleton kao Gloin.

Šuška se kako će svoje mjesto u filmu naći i Stephen Fry, Saoirse Ronan i Bill Nighy (koji će dati glas Smaugu), dok se još ne zna hoće li se pojaviti Ian McKellen kao Gandalf, Andy Serkis kao Gollum i Hugo Weaving kao Elrond.

J.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala