Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


U kinu Europa svečano otvoren 8. po redu Zagreb Film Festival
Filmski program otvorio je švedski film 'Razumno rješenje' Jörgena Bergmarka o uvrnutom ljubavnom četverokutu

U kinu Europa svečano otvoren 8. po redu Zagreb Film Festival

Foto: Promo fotografije Zagreb Film Festivala
(naslovna fotografija: Hrvoje Laurenta, Bib, Jörgen Bergmark i Boris T. Matić)

Osmi po redu Zagreb Film Festival (ZFF) otvoren je u nedjelju pred brojnom publikom u kinu Europa. Osim gradonačelnika Milana Bandića, koji je službeno i otvorio festival, u publici je bio nazočan i Predsjednik RH Ivo Josipović.

Najveći zagrebački filmski festival trajati će sedam dana i to na više lokacija u gradu. Projekcije će se, umjesto u dosadašnjem SC-u, moći pogledat u kinima Europa, Tuškanac, Dokukino Croatia te Plesnom centru.

- Ovogodišnji novitet ZFF-a je dio programa koji će se po prvi puta održati preko Save i to u novootvorenoj dvorani Gorgona u sklopu Muzeja suvremene umjetnosti - istaknuo je direktor festivala Boris T. Matić.

U bogatom filmskom programu, posjetitelji će moći pogledati čak 95 filmova od kojih se njih 45 našlo u konkurenciji za nagradu 'Zlatna kolica'. Od debitantskih naslova, u glavnom programu nas očekuje 11 dugih igranih, 10 kratkih te 15 dokumentarnih filmova.

Filmski program u nedjelju, otvorio je švedski film "Razumno rješenje" ("Det Enda Rationella") redatelja Jörgena Bergmarka o neobično-uvrnutom ljubavnom četverokutu i preljubu u zrelim godinama.

Naime, 50-godišnji Erland živi u industrijskom gradiću, radi u lokalnoj tvornici papira i zajedno sa svojom ženom vodi bračno savjetovalište u crkvi. Sve je u redu, dok mu jednog dana na zabavi njegov najbolji prijatelj Sven-Erik ne predstavi svoju ženu Karin. Između Erlanda i Karin žestoko 'zaiskri', a cijela situacija uskoro postaje nepodnošljva. Tada Erland predlaže 'razumno rješenje' - svi će živjeti pod istim krovom sve dok se novonastala strast ne smiri.

- Oduševljen sam što je baš moj film dobio priliku za otvaranje festivala i neobično mi je drago što su u publici gradonačelnik i predsjednik. Nikada još nisam imao ovakvu čast - simpatično je Bergmark najavio film te poručio gledateljima da ono što vide u filmu nikada ne pokušavaju izvesti kod kuće.

Kao i svake godine, bogati popratni program ponudit će i nešto novo. 'Strano, a naše' naziv je za ciklus filmova inozemnih produkacija u kojima glume naši glumci. Za one najmlađe će i ove godne biti spremna 'Vip Bibijada' koja prije svega djeci želi približiti film i potaknuti ih na ritual odlaska u kino.

 

L.M./MojTV
 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala