Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Video: Zrinka Cvitešić osvojila i faraone
Na festivalu u Kairu naša glumica odušvelila je žiri ulogom za koju danas kaže da joj je bila najteža u životu.

Video: Zrinka Cvitešić osvojila i faraone

ZRINKA CVITEŠIĆ opet je primila nagradu za svoju izvedbu Sarajke Lune u filmu Jasmile Žbanić Na putu. Nakon što je na Berlinaleu proglašena jednom od najperspektivnijih mladih glumica, Zrinka je osvojila i egipatski Alexandria Film Festival.

Na 26. izdanju egipatskog filmskog festivala oduševila je žiri ulogom za koju Zrinka danas kaže da joj je bila najteža u životu. Ona je također dijete rata i scene u filmu probudile su sjećanja.

"Kad sam preživjela prvi dan, znala sam da imamo hit"

No, kada je preživjela prvi dan snimanja, znala je da će film biti nešto posebno. I bila je u pravu; sjajna glumačka, ali i redateljska ekipa nastavlja dobivati međunarodna priznanja. Posljednje je ovo na festivalu koji se od 14. do 19. rujna održavao u Kairu, no treba svakako napomenuti da će Jasmina Žbanić na 10. filmskom festivalu Ženski svjetovi za dva mjeseca u njemačkom Tuebingenu primiti počasnu nagrada festivala.

Sarajevska redateljica koja već ima Zlatnog medvjeda za Grbavicu, filmom Na putu uspjela je kroz jednu ljubavnu priču (uz Cvitešić i Leona Lučeva) istančano prezentirati kompleksan pogled na islam u modernoj Bosni.

Na putu je ušao i kao preporuka za ovogodišnju nominaciju za 23. dodjelu nagrade Europske filmske akademije.

Nominacije će biti objavljene 6. studenog na Međunarodnom filmskom festivalu europskog filma u Sevilli, a ceremonija dodjele je na rasporedu 4. prosinca u Tallinnu.

Moj TV 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala