Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Matanićev Tulum u Londonu
Nakon prikazivanja na Manhattan short film festivalu, Tulum je uvršten u selekciju prestižnog 54. London film festivala

Matanićev Tulum u Londonu

Kratki igrani film Tulum redatelja Dalibora Matanića u produkciji Kinorame ne prestaje sa svjetskom festivalskom turnejom. Nakon prikazivanja na Manhattan short film festivalu preko kojeg je film upriličen u 200 zemalja svijeta, Tulum je uvršten u selekciju prestižnog 54. London film festivala britanskog filmskog instituta (BFI). Festival traje od 13. do 18. listopada.

London film festival je svjetski poznat po pozivnom karakteru te tematskim filmskim programima, tako će se Tulum prikazivati u programu "Pretty girls make graves" koji je opisan kao "selekcija kratkih filmova koji skreću od nadrealnog, snovitog, preko jakih osobnih drama do obzervacija ženske intime". "Pretty girls make graves" je istaknut kao jedna od atrakcija ovogodišnje selekcije Londonskog festivala.

Nakon London film festivala, Tulum ne staje sa svjetskom turnejom već kreće ka Finskoj gdje je uvršten u natjecateljski program jakog 29. Uppsala film festivala. Krajem godine snimati će se 3. dio ovog iznimno uspješnog omnibusa kratkih filmova ("Suša" 2002, "Tulum" 2009) pod nazivom Mezanin, naravno s Leonom Paraminski u glavnoj ulozi.

Lijepa vijest za Matanića koja je stigla iz Londona, samo je nastavak plodnog niza. Na prestižni festival ušao je godinu i pol dana nakon prikazivanja Tuluma na canneskom tjednu kritike, nakon selekcija elitnih Clermont Ferranda i Telluride film festivala, Grand Prix-eva u Sarajevu, Bilbau, Bruxellesu, nakon dvije nagrade za glavnu glumicu Leonu Paraminski, sveukupno 60 međunarodnih konkurencija te uvrštenja u "Europe in shorts" program.

Moj TV 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala